- Arthur er mannen!

- Arthur Arntzen er en utmerket mann som har de egenskapene som skal til for å gjøre Verdikommisjonen til en folkets verdikommisjon. Det mener tidligere rektor ved Universitetet i Tromsø og medlem av Verdikommisjonens råd, Ole D. Mjøs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdikommisjonen trenger ny leder


NY VERDISJEF? Debatten om hvem som skal overta etter Hanne Sophie Greve i Verdikommisjonens sjefsstol er i gang.

Mens statssekretær ved Statsministerens kontor, Odd Jostein Sæter, har skaffet seg ekstra hodebry med å utnevne en leder som bare kunne sitte et år, er debatten om hvem som skal overta etter Hanne Sophie Greve allerede i full gang. Først ut med lansering av en kandidat er selv medlem av Verdikommisjonens råd, Ole D. Mjøs. Han lanserer sin sambygding og kollega i rådet, Arthur Arntzen.

- Arthur er en glimrende mann. Han har en unik posisjon som gjør at han er i stand til å lage kommisjonen til en folkets verdikommisjon. Samtidig er han opptatt av å kjøre en høy medieprofil. Og med ham som leder vil også medieinteressen bli større, framholder Mjøs, som lenge har bekymret seg for at Verdikommisjonen har vært for dårlig til å kommunisere med vanlige folk.

Derfor har han også tatt opp med Verdikommisjonens sekretariat at han ønsker seg en slags Verdiavis, som kommisjonen selv kan utgi regelmessig.

- I sommer fikk jeg mange spørsmål om hva vi egentlig driver på med. Det betyr at folk er interesserte, men at få vet. Det er et signal om at noe må gjøres, mener Mjøs.

Skal formidle humør

Det var statsminister Kjell Magne Bondevik selv som ringte og spurte Arthur Arntzen om han ville bli med i Verdikommisjonens råd. Spørsmålet nå er om den kjente humoristen vil få en ny telefon fra statsministeren. Arntzen selv var i går ikke tilgjengelig for kommentar. Dagbladet snakket imidlertid med Arntzen i forrige uke - før Greves avgang. Da sa han at han oppfattet sin oppgave i Verdikommisjonen slik at han skulle formidle humor, spøk og latter som noen av de fremste verdiene. Han sa også:

- Vi må få dette inn på et folkelig nivå slik at alminnelige mennesker oppfatter hva Verdikommisjonens arbeid dreier seg om.
Arntzen framholdt også at han er blant de utålmodige i kommisjonen.

Andre aktuelle

Også blant andre rådsmedlemmer er tanken på Arthur Arntzen som ny leder tenkt, uten at noen vil gå ut med en slik støtte. Nestleder i kommisjonens styringsgruppe, Inge Eidsvåg, har allerede sagt nei. Eidsvåg ville etter det Dagbladet kjenner til, vært det mest uproblematiske valget. Han nyter bred tillit i styringsgruppen og er en kandidat Statsministerens kontor kunne ønsket seg.

Leder av rådet, Hans Erik Matre, er heller ikke aktuell. Det sa han fra om i forrige runde. Men både Eidsvåg og Matre vil bli rådgivere i prosessen med å hente inn en ny leder.

Andre navn som allerede skal være nevnt er nestleder i rådet, Dag Hareide. Andre navn i styringsgruppa er professorene Per Fugelli og Kari Wærnes samt Marie Aakre.

Regjeringsnært

Men mye tyder nå på at Statsministerens kontor fjerner blikket fra Verdikommisjonen for å hente den nye lederen utenfra. Og det blir ingen enkel jobb.

Av andre navn som nevnes utenfra er NHO-direktør Kristin Clemet, tidligere leder av Bonde- og småbrukarlaget, Aina Edelmann og Trond Bakkevig. Presten Karsten Isachsen er tidligere nevnt som et aktuelt navn.