Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Artist dømt for å bløffe til seg ungdomsrabatt hos SAS - over 70 ganger

Mann i 30-årene må betale tilbake 29 065 kroner pluss bot.

26-ÅRSGRENSE: SAS gir ungdomsrabatt, men ikke til passasjerer i 30-årene. Illustrasjonsfoto: Foto: Tore Meek, NTB Scanpix .
26-ÅRSGRENSE: SAS gir ungdomsrabatt, men ikke til passasjerer i 30-årene. Illustrasjonsfoto: Foto: Tore Meek, NTB Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 30-årene er dømt til betinget fengsel for å ha løyet på alderen og bløffet seg til ungdomsrabatt hos SAS over 70 ganger.

Mannen erkjente delvis straffskyld da saken gikk for Stavanger tingrett, skriver Rogalands Avis. Ifølge tiltalen booket mannen i løpet av to og et halvt år 72 ungdomsbilletter til tross for at han var langt over aldersgrensen på 26 år.

Mannen forklarte at han i den aktuelle perioden reiste mye i forbindelse med sin virksomhet som artist.

- Oppdragsgiverne booket

Han sier det var oppdragsgiverne som booket billettene, og mannen hevdet han ikke visste at han reiste på ungdomsbilletter.

Retten trodde ikke på dette, men er derimot «av den klare oppfatning at tiltalte med viten og vilje selv foretok bookingene, og oppga feil fødselsdato i den hensikt i å få rimeligere flybilletter enn det han hadde krav på».

Mannen er dømt for å ha fått 29.065 kroner i uberettiget vinning gjennom rabatter han ikke hadde krav på.

Han fikk strafferabatt på grunn av lang behandlingstid, og retten dømte ham til 30 dagers betinget fengsel.

I tillegg må han betale tilbake det aktuelle beløpet til SAS, samt en bot på 10.000 kroner og 2.000 kroner i sakskostnader.

(NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media