Artist tiltalt for blodig og grovt hjemmeran

Iført finlandshette mener politiet artisten drapstruet et par med machete og øks.

RAN: Politiet på stedet hvor artisten sammen med en bekjent skal ha tatt seg inn i en bolig den aktuelle kvelden. Foto: Rune Folkedal
RAN: Politiet på stedet hvor artisten sammen med en bekjent skal ha tatt seg inn i en bolig den aktuelle kvelden. Foto: Rune FolkedalVis mer

En artist i 30-åra fra Buskerud er tiltalt for grovt hjemmeran en februarkveld i 2016, melder Drammens Tidende (krever innlogging).

Avisa siterer tiltalen og hevder at artisten, sammen med en bekjent, brøt seg inn i en bolig i Buskerud.

Stukket med machete

Iført finlandshetter skal de ha drapstruet paret som var hjemme med bruk av øks/ og eller kniv, samt machete.

Videre hevder politiet at et av ofrene skal ha blitt påført gjentatte slag, spark og blitt stukket gjentatte ganger med en machete.

Offeret skal ha fått en skade i en muskel på grunn av ett av kuttene han ble påført.

Tre tiltalt for medvirkning

Videre hevder tiltalen at de to skal ha stjålet musikkutstyr i boligen for omtrent 8000 kroner før de kom seg av gårde i en fluktbil.

Ifølge avisa er også tre andre personer tiltalt for å ha medvirket til hjemmeranet. Politiet mener at de hadde ansvar for å sjekke om paret var hjemme, samt satt klare i fluktbilen.

Alle fem skal være menn i 20- og 30-årsalderen.

Artisten skal også være tiltalt for å ha oppbevart ni gram cannabis og 38 gram hasj på tidspunktet.

Presset sjåføren

I etterkant av hjemmeranet skal den ene av ofrene ha funnet ut hvem som hadde kjørt fluktbilen og krevd 10 000 kroner av ham for at han ikke skulle gå til politiet med saken.

Den saken har allerede vært berammet i tingretten. Ifølge Drammens Tidende ble mannen der frikjent for å ha utpresset sjåføren, men dømt til ett år og to måneders fengsel for tilfeller av vold, trusler og skadeverk.

Mennenes forsvarere, Kaja De Vibe Malling, Andrea Wisløff, Anders Green, Martin Smith og Nils Christian Nordhus ønsker ikke å kommentere saken overfor Drammens Tidende.

Det er derfor ukjent hvordan deres klienter stiller seg til tiltalen.