Artist tiltalt for Oslo-skyting

Artisten nekter straffskyld for drapsforsøk.

25. OKTOBER 2021: Politiet sperrer av åsted ved Stovner senter. Nå er to menn i 20-årene tiltalt etter at en gutt ble truffet av to skudd. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet.
25. OKTOBER 2021: Politiet sperrer av åsted ved Stovner senter. Nå er to menn i 20-årene tiltalt etter at en gutt ble truffet av to skudd. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet. Vis mer

En artist i 20-årene med flere millioner avspillinger på strømmetjenester, er tiltalt for drapsforsøk mot en gutt etter skyting på Stovner i Oslo i fjor høst.

En kamerat er tiltalt for bistand til artisten ved å kjøre en bil med de to bort fra åstedet etter skytingen, melder TV2.

Statsadvokat Peter Andre Johansen vil ikke kommentere opplysninger til kanalen om at politiet fant et våpen i en veske som den tiltalte artisten kastet fra seg.

Straffesaken for Oslo tingrett er ennå ikke berammnet.

Det var 25. oktober i fjor at en gutt ble alvorlig skadd av to skudd i magen i nærheten av Stovner senter.

Politiet sperret av en fotgjengerundergang som åsted. Overvåkingsbilder viser tiltalte og gutten i prat inne på senteret i forkant.

Gutten overlevde, og den ettersøkte, nå tiltalte mannen, meldte seg selv for politiet etter et par dager.

- Min klient nekter straffskyld. Utover det har vi ingen kommentarer, sier forsvareren, advokat Usama Ahmad, til Dagbladet.

Advokat Fisnik Baki forsvarer den andre tiltalte i saken, også han i 20-årene.

Ingen forklaring

Den andre tiltalte, som ifølge tiltalen kjørte rømningsbilen, var siktet for drapsforsøk. Tiltalen er redusert til etterfølgende bistand.

- Han nekter straffskyld. Han har heller ikke forklart seg til politiet etter råd fra meg, sier forsvareren til TV2.

Ifølge påtaleansvarlig statsadvokat framstår det som «veldig uklart» hva som er motivet for skytingen i fjor høst.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer