Arturo må lide seg gjennom 40 varmegrader og mistet sin trofaste partner. Er han verdens tristeste dyr?

Ensom og deprimert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Isbjørnen Arturo holder til i Mendoza Zoo i Argentina. For to år siden mistet han sin trofaste partner Pelusa, og siden har han ikke hatt kontakt med noen fra sin egen rase.

Arturo er Argentinas eneste isbjørn, og ansiktsuttrykkene og framtoninga hans har de siste åra vært et trist skue for de besøkende i dyreparken, melder Daily Mirror.

Pelsen hans gjør ham i stand til å overleve 40 kuldegrader i arktisk klima, men i dyrehagen i Argentina kan temperaturene noen ganger nå 40 plussgrader.

Flere eksperter og aktivister mener Arturo er blitt deprimert etter at mistet sin partner Pelusa og påpeker hvordan han beveger seg på en zombi-liknende måte. Arturo har også bare et lite, 50 centimeter dypt basseng til å kjøle seg ned.

Dyrevernere protesterer derfor høylytt for å få flyttet Arturo til kjøligere strøk i Assiniboine Park Zoo i Canada hvor det er bygget et nytt isbjørnsenter.

Støtte fra Cher Selv den amerikanske sanglegenden Cher har engasjert seg for isbjørnen og skrevet et følelsesladdet brev til Argentinas president, Christina Fernandez de Kirchner.

VARM: Det kan bli 40 varmegrader i dyrehagen hos Arturo. Foto: AFP PHOTO / Andres LARROVERE
VARM: Det kan bli 40 varmegrader i dyrehagen hos Arturo. Foto: AFP PHOTO / Andres LARROVERE Vis mer

- Gråt ikke for ham, Argentina? Ingen tårer fra de Kirchner for den torturerte isbjørnen Arturo. Hendene dine har blod på seg når han dør, skriver Cher.

Direktøren for dyrehagen i Argentina, Gustavo Pronotto, mener at det ikke vil være forsvarlig å flytte en så gammel isbjørn som Arturo.

- Den medisinske nemnda bestemte enstemmig at på grunn av risikoene knyttet til hans høye alder, så vil ikke Arturo bli flyttet, sier Pronotto.

BASSENG: Bassenget til Arturo, som er hans eneste mulighet til å kjøle seg ned, er bare 50 centimeter dypt. Foto: AFP PHOTO / Andres LARROVERE
BASSENG: Bassenget til Arturo, som er hans eneste mulighet til å kjøle seg ned, er bare 50 centimeter dypt. Foto: AFP PHOTO / Andres LARROVERE Vis mer