Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arve (28) ble frastjålet rullestolen da han var på pub

- Jeg har aldri opplevd noe liknende.

RULLESTOLDRAMA: I over et halvt døgn hadde Arve Hæggernes (28) ingen anelse om hvor rullestolen hans befant seg. Men søndag kveld kunne han se favorittlaget Brann. Fra rullestolen. Foto: Pascual Strømsnæs
RULLESTOLDRAMA: I over et halvt døgn hadde Arve Hæggernes (28) ingen anelse om hvor rullestolen hans befant seg. Men søndag kveld kunne han se favorittlaget Brann. Fra rullestolen. Foto: Pascual Strømsnæs Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arve Hæggernes (28) var lørdag kveld ute sammen med noen venner på countrybaren på Zachariasbryggen i Bergen. Hæggernæs har ryggmargsbrokk, og er avhengig av rullestolen sin.

Den parkerte han like utenfor stedet klokken 02.00 natt til søndag, men da han kom ut en halvtime seinere, var rullestolen søkk borte.

- Egentlig er tyveriet toppen av lavmål. Å stikke av med rullestolen min er litt som om noen stakk av med beina dine, sier en mildt forbannet Hæggernes til Bergensavisen, som først omtalte saken.

- Aldri opplevd før Til Dagbladet forteller Hæggernes at han aldri har opplevd noe liknende.

- Jeg har gått på byen i ti år nå, og har aldri opplevd noe sånn før, sier Hæggernes.

Det ble lett i vannet, og i området rundt brygga. Ingen rullestol. Det var heller ingen som hadde fått med seg at rullestolen ble stjålet.

Til alt hell hadde Hæggernes bilen sin stående i sentrum. Der lå krykkene hans, og dermed kunne en kamerat få hentet krykkene, slik at Hæggernes kom seg hjem.

På Brann-kamp I det daglige, og spesielt i jobben sin på Espeland fangeleir, er Hæggernes avhengig av rullestolen. Den er spesialtilpasset ham.

- Uten rullestolen hadde jeg ikke kunnet gå på jobb, og jeg hadde heller ikke kommet meg på Brann-kamp, forteller Heggernæs.

Når Dagbladet snakker med Heggernæs, er han på Brann Stadion for å se hjemmelaget ta imot Odd fra Telemark. Grunnen til at han klarte å komme seg på kamp, er enkel: Rullestolen dukket opp igjen. Uten så mye som ei skramme.

- Rundt klokka fire i dag fikk jeg telefon fra politiet, som hadde blitt kontaktet av noen som hadde sett rullestolen. Så da dro jeg og hentet den, og kom meg på kamp, forteller en lettet Hæggernes.

- Hvor ble rullestolen funnet?

- Den ble funnet halvannen kilometer unna. Den sto oppe i noen lange bakker, så jeg kan ikke fatte og begripe hvordan de som har tatt den har fått den opp dit. Det må ha vært utrolig tungt.

- Kommer du til å tenke over hvor du setter fra deg rullestolen nå i framtida?

- Ja, jeg må jo tydeligvis det, sier Hæggernes.

Hele Norges coronakart