Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arve (45) fant denne lappen på frontruta: - Det er sånt som varmer

Ærlighet varer lengst.

LAPP: Denne lappen ventet på Arve Helle da han kom ut fra jobb i går. Foto: Privat
LAPP: Denne lappen ventet på Arve Helle da han kom ut fra jobb i går. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag fikk Arve Helle en hyggelig og rørende overraskelse da han kom ut til bilen sin etter at han var ferdig på jobb i Førde.

Den tidligere ordføreren i Fjaler kommune i Sogn og Fjordane la merke til at det lå en lapp på frontruta. Dette fikk ham til å stusse, for det er ikke parkeringsvakter i området.

Det var avisa Firda som først omtalte saken.

- Der sto at det var noen som hadde rygget på meg, og at jeg måtte ta kontakt på et telefonnummer. Det var ikke store skaden, men da jeg satte meg inn i bilen for å kjøre vekk, kom en eldre kar småspringende bort til meg, sier Helle til Dagbladet.

- Varmer

Mannen, som er i 80-årene, hadde nemlig fått så dårlig samvittighet for den lille påkjørselen at han ikke ville forlate området.

På lappen sto det: «Eg kom bort i bilen din i venstre bakskjerm. Ring meg»

Han hadde satt seg på en café med utsyn til parkeringsplassen, og da han så bilens rettmessige eier ankomme, var han ikke sen med å melde seg.

Helle la ut et bilde av lappen på sin private Facebook-side onsdag, og responsen har vært enorm. Selv tror han at han vet hvorfor.

- Jeg tror grunnen til at dette berører så mange, er at veldig mange har opplevd det stikk motsatte, sier han, og sikter til at mange benytter muligheten til å snike seg unna når uhellet først er ute.

- Denne mannen var jo dobbelt ærlig. Først la han igjen lappen, og så kom han bort rett etterpå. Det er sånt som varmer.

Hyggelig prat

Helle forteller så at de to hadde en hyggelig prat, og han deretter dro til et verksted for å ta en kikk på bilen. Det var ingen store skader.

Helle er full av lovord om den eldre mannen, og er glad for at han fikk oppleve denne typen ærlighet og redelighet.

- Det er oppmuntrende. Og det er nettopp derfor jeg delte bildet - for å vise at det finnes noen som er ærlige der ute. Jeg har hørt om mange slike episoder, og jeg synes det er viktig å dele når det for en gangs skyld går den andre veien, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media