Arve ble grovt mobbet

Den 19 år gamle hovedtiltalte skal ved flere anledninger ha kalt Arve Beheim Karlsen for «svarting», «neger» og ønsket å ta ham for hudfargen. Han skal også ha skallet ned Arve.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks vitner forklarte seg for Indre Sogn herredsrett tirsdag. Alle fortalte om episoder hvor den hovedtiltalte hadde oppført seg på en voldelig og krenkende måte overfor Arve Beheim Karlsen. De fortalte både om fysisk vold, trusler og rasistiske uttalelser som 19-åringen skal ha kommet med.

- Tiltalte tok tak i jakkekragen til Beheim Karlsen, presset ham mot en bil og skallet ham to ganger i ansiktet, forklarte ett av vitnene.

Ett annet vitne skal også ha vært vitne til håndgemengen mellom de to utenfor forsamlingshuset i Kaupanger hvor det var fest. Vitnet forklarte at han ikke torde gripe inn på grunn av tiltaltes rykte som voldsmann.

Skulle ta ham

Tre av vitnene forklarte seg om en etterfest på Hafslo i desember 1998. Der var både Arve Beheim Karlsen og tiltalte til stede. 19-åringen skal her ha fått tak i 17-åringen i en trappeoppgang, men en kamerat skal ha klarte å skille de to. Dermed kom Beheim Karlsen seg unna og vekk fra huset.

- Tiltalte skulle ta Arve, forklarte vitnet som er 20 år.

- Sa han hvorfor han skulle ta ham, spurte aktor Jan Hoel.

- Han sa det var fordi Arve var neger, sa 20-åringen.

Et annet vitne forklarte at man på den samme festen måtte gjemme Beheim Karlsen på do da man ble klar over at Naustdalsmannen kom på etterfesten.

Ofte i bråk

Et vitne som bodde i samme leilighet som hovedtiltalte i om lag to måneder forklarte at tiltalte delvis endret seg og ble mer fiendtlige innstilt overfor folk med mørk hudfarge. Dette skal ha hatt samband med påvirkning fra en kamerat.

- Tiltalte nektet Beheim Karlsen å komme til studenthytta som han delte med to andre, forklarte vitnet som selv var en av tre som bodde der. Han fortalte at Beheim Karlsen ofte var på besøk hos ham, og at de to var svært gode venner.

Alle vitnene som ble bedt om å beskrive Arve Beheim Karlsen fortalte om en fantastisk snill, livlig og livsglad 17-åring. Hovedtiltalte ble derimot karakterisert på en mindre pen måte. Han ble beskrevet som en som ofte havnet i bråk.

- Tiltalte sa at han ikke hadde noe imot Arve personlig, men at det var hudfargen hans han ikke likte, forklarte ei 19 år gammel jente som vitnet tirsdag.

Nekter for roping

Den andre 19-åringen som er tiltalt i rettssaken forklarte seg også tirsdag for retten.

Han hevdet at han kun løp etter hovedtiltalte fordi kameraten løp etter Beheim Karlsen. Dette skal tiltalte ha gjort for å se hva som kom til å skje.

Tiltalte nektet for å ha ropt noe etter Beheim Karlsen under løpeturen, men kunne ikke avkrefte om han hadde kommet med rasistiske bemerkninger da han snakket med Beheim Karlsens kamerat like før løpeturen.

19-åringen er tiltalt for å ha truet og kommet med rasistiske bemerkninger mot Beheim Karlsen den kvelden han forsvant. Hovedtiltalte har til sammen 11 forhold han må svare for.

(NTB)