- Arve følte seg truet

Arve Beheim Karlsen (17) følte seg truet i forbindelse med et par episoder i Sogndal og Luster i vinter og vår. Politiet tror på en rask oppklaring av mysteriet om hva som skjedde med den indiskfødte gutten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lensmann Arne Johannessen sier til Dagbladet at han ved en anledning ringte sin far for å få ham til hente seg fra en fest, fordi han følte seg truet.

- Arve Beheim Karlsen følte seg trygg i Hafslo. Der opplevde han aldri noen problemer fordi han hadde en annen hudfarge. Det ble derfor et sjokk for ham da han kom til Førde for å gå på skole der, forteller Johannessen.

I Førde skal han ha blitt utsatt for rasistisk mobbing, som ved et tilfelle resulterte i grov vold. En episode fra januar i år er politianmeldt og blir etterforsket av lensmannskontoret i Førde.

Lensmann Arne Johannessen mener at det ikke finnes et rasistisk ungdomsmiljø i Sogndal eller Luster.

Rask oppklaring

Politiet regner med en rask oppklaring av drukningsmysteriet i Sogndal. I går ble det klart at Arve Beheim Karlsen døde av drukning. I dag vil flere vitner bli kalt inn til nye avhør.

De to 17-åringene som løp etter Arve seint fredag kveld, må også regne med å bli kalt inn til nye avhør hos politiet i Sogndal. Politiet med bistand fra Kripos vil ha svar på flere spørsmål som har dukket opp i løpet av etterforskningen.

Advokat Anders Folkman sier på vegne av den ene 17-åringen at han er klar til å stille opp for politiet når de måtte ønske det. Han har samtidig liten forståelse for det som har framkommet i mediene om opptrinnet seint fredag kveld.

- Min klient sier han ikke kan huske at han har ropt rasistiske uttrykk etter Arve Beheim Karlsen. Det som har kommet fram i mediene har blitt en enorm psykisk belastning for gutten og hans familie, sier Folkman.

I dekning

17-åringen har gått i dekning for å slippe presset fra bekjente av Arve Beheim Karlsen. Advokat Odd Arne Nilsen, som representerer den andre 17-åringen som løp etter den indiskfødte gutten, sier at hans klient har tillit til at politiets etterforskning vil gi klarhet i hva som har skjedd, og at han følgelig ikke er skyldig i det tragiske som har skjedd. En foreløpig obduksjonsrapport fra Gades institutt ved Haukeland sykehus i Bergen viser at Arve Beheim Karlsen døde av drukning.

Etterforskningsledelsen vil ikke kommentere om det er gjort andre funn på den døde, som kan forklare hva som skjedde før han havnet i elva.

Blodspor

- Vi har funnet blodspor under brua, men en gutt har meldt seg og forklart at han har blødd mye på dette stedet etter en skade i ei hand. Vi har derfor liten grunn til å tro at det er en sammenheng mellom blodfunnet og Arve Berheim Karlsens drukning. Vi har tatt blodprøver for å få kontrollert dette, sier Arne Johannessen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer