Arveavgiften kan forsvinne fort

Tre partier har programfestet å fjerne arveavgiften. Men hvor fort kan det gå?

PÅDRIVER: Trine Skei Grande vil fjerne arveavgiften. Foto: Thomas Haugersveen / Dagbladet
PÅDRIVER: Trine Skei Grande vil fjerne arveavgiften. Foto: Thomas Haugersveen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Opptellingen etter Stortingsvalget viser at både formuesskatten og arveavgiften står for fall. Arbeiderpartiet og SV står alene om å ville beholde ordningene.

«Fjerne arveavgiften», står det i Høyres stortingsvalgprogram for 2013 til 2017. Identisk ordlyd finner man i programmene til både FrP og Venstre, skriver Finansavisen i dag.

Krf tviler? Høyre, FrP og Venstre er tydelige på at disse ordningene skal vekk. Disse partiene har til sammen 86 representanter, og er således i flertall.

Arveavgiften, som ikke utgjør mer enn 1,7 milliarder kroner, kan derfor forsvinne raskt, skriver avisen

KrF er litt mer vage hva gjelder detaljene i ordningene, og er på linje med Senterpartiet som programfester økt bunnfradrag for formuesskatten og forskjellige varianter for å begrense arveavgiften.

Formueskatten står for tur Både Høyre og Frp har programfestet å fjerne formuesskatten på arbeidende kapital, uten at det er klart hvordan man skal skille mellom verdi på anleggsmidler, bankinnskudd, aksjeverdier og andre formuesobjekter.

- Det er mulig å gjøre det, men det krever en lengre prosess med utredning, sier finanspolitisk rådgiver Sverre Vatnar i KrF, til avisen.

Flere nyheter 24 år og god for 210 mill.
Gategutt fikk to millioner kroner av Odd Reitan
Hvor raskt tør Norges Bank å sette opp renten?

BREMSEKLOSS: Knut Arild Hareide og Krf vil foreløpig bare begrense arveavgiften. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix
BREMSEKLOSS: Knut Arild Hareide og Krf vil foreløpig bare begrense arveavgiften. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix Vis mer