Arver forsvarsministeren fra Bush

Obama overtar republikaneren Robert Gates.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USAs nåværende forsvarsminister, Robert Gates, har sagt seg villig til å fortsette i stillingen når Barack Obama blir president, skriver det velrenomerte nettmagasinet Politico.

Det har i flere uker blitt spekulert på om Gates kommer til å fortsette som forsvarsminister under Obama selv om han tilhører president George W. Bushs innerste samarbeidskrets.

En sentral demokratisk kilde bekrefter overfor Reuters at Obama kommer til å be Gates om å fortsette. Gates diskuterer nå hvilke av sine medarbeidere han skal ta med seg til Obamas administrasjon, sier kilden.

General i staben

Politico melder også at den pensjonerte generalen James Jones blir Obamas nasjonale sikkerhetsrådgiver.

Ifølge nettmagasinet venter både demokratiske og republikanske kilder en kunngjøring av utnevnelsene tidlig neste uke, og at Hillary Clinton samtidig vil bli utpekt til utenriksminister.

Som viseutenriksminister kommer Obama til å velge James Steinberg, tidligere sikkerhetsrådgiver under Bill Clinton, erfarer nettmagasinet.

Rådgiver blir FN-ambassadør

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.