Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arvesølv ble gull for Mona Høiness

Etter mangeårig rettsstrid ble det i mai slått fast at Mona Høiness er rettmessig arving til praktvillaen på Oslos beste vestkant. Nå leier hun den ut for opp til 200 000 kroner i måneden.

FASJONABELT: Den mye omdiskuterte boligen til Mona Høiness ligger på Frogner i Oslo. Foto: Jacques Hvistendahl
FASJONABELT: Den mye omdiskuterte boligen til Mona Høiness ligger på Frogner i Oslo. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Advokat Mona Høiness ble i testamentet til Per Urdahl (død 2002, 91 år) og Synnøve Alver Urdahl (død 2011, 91 år) utpekt som arving til parets formue på vel hundre millioner kroner

Slektningene til ekteparet Urdahl bestred testamentet og gikk til søksmål. I Borgarting lagmannsrett vant Mona Høiness på alle punkter, og i mai i år ble det klart at dommen er rettskraftig fordi lagmannsrettens dom ikke ble anket til Høyesterett.

- Jeg har aldri vært i tvil om resultatet. Det ville vært et overgrep om saksøkerne hadde vunnet fram. Hun skrev testamentet fire år før hun døde, uttalte Mona Høiness til Dagbladet da arven rettslig sett var hennes.

Verdt 70-100 mill. Det fornemme huset i Eckersbergs gate på Frogner i Oslo skal alene ha en verdi på mellom 70 og 100 millioner kroner. Villaen utgjør en betydelig del av arven etter Per Urdahl og Synnøve Alver Urdahl. Der har Mona Høiness og ektemannen bodd inntil nylig, men nå er praktboligen altså leid ut.

- Boligen i Eckersbergsgate er leid ut, men ut over det har jeg ingen kommentar, sier advokat Mona Høiness til Dagbladet.

Etter det Dagbladet kjenner til er utleien forbundet med store inntekter.

- 200 000 i måneden Leiesummen skal ligge opp mot formidable 200 000 kroner i måneden. Leietakeren skal være en ambassade som bruker den som ambassadørresidens.

Mona Høiness ble rettmessig eier av luksusvillaen etter en svært bitter arvestrid som strakk seg over flere år.

• Åtte Urdahl-slektninger ba byfogden i Oslo om å kjenne testamentet ugyldig.

• Saken kunne få to utfall: at testamentet ble bekreftet gyldig eller ble kjent ugyldig. I så fall skulle arven deles i to mellom slektningene til Per Urdahl (fra Sogn) og Synnøve Alver Urdahl (fra Troms).

• I Oslo byfogdembete tapte slektningene på alle punkt.

• Borgarting lagmannsrett kom til samme konklusjon og avviste slektningenes søksmål.

• I mai i år ble dommen rettskraftig, etter at ankefristen til Høyesterett gikk ut.

Mona Høiness er oppført som enearving i testamentet fra 2007 etter det barnløse ekteparet.

VANT I RETTEN: Mona Høiness. Foto Jacques Hvistendahl
VANT I RETTEN: Mona Høiness. Foto Jacques Hvistendahl Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling