Arvesølvet solgt

Bergesen-rederiet var «vår ære og vår makt» på verdenshavene. Nå selges rederiet til Hongkong - og Sigval Bergesen d.y. snur seg kanskje i sin grav.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Fetterne Peter C.G. Sundt (58) og Morten Sigval Bergesen (53) vant arvestriden i Bergesen-dynastiet og kronet shippingkarrieren med å føye nye tre milliarder kroner til formuen i går. De sier de tok imot Hongkong-sjekken med tungt hjerte.

DEN ENEVELDIGE HERSKEREN Sigval Bergesen d.y. utpekte i sin tid fetterne Peter Christian Gruner Sundt og Morten Sigval Bergesen til å drive rederiet videre.

Arvingene styrte lenge i deres legendariske bestefars ånd, men de siste åra har de trukket seg mer og mer tilbake fra den daglige driften. De er blant Norges mest formuende menn, og det tar tid både å forvalte og benytte en så gigantisk formue.

Peter C. G. Sundt kan plusse på bankkontoen med 1,96 milliarder kroner etter salget til Hongkong. Bare renteinntektene blir 10 millioner i måneden. Morten Sigval Bergesen sitter igjen med én milliard kroner.

På en pressekonferanse i Oslo i går sa Sundt og Bergesen at det var med tungt hjerte de hadde besluttet å takke ja til budet fra Sohmen-familien i Hongkong. Sundt mente det ville ha vært krampaktig å klamre seg til et rederi som ikke lenger var det gamle, tradisjonsrike familieselskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer