I IRAK: Osman Omar Osman er dømt for å ha drept sin kone, Marita Strøm. Foto : HAWLATI
I IRAK: Osman Omar Osman er dømt for å ha drept sin kone, Marita Strøm. Foto : HAWLATIVis mer

Arvestrid i retten sju år etter drap i Irak

Retten skal avgjøre om barna til den drepte Namsos-kvinnen Marita Strøm skal få utbetalt forsikringspengene på om lag en million.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strøms ektemann, Osman Omer Osman, er dømt til livsvarig fengsel for å ha drept henne i Nord-Irak 3. september 2004. Han gjør fortsatt krav til sammen 980.000 kroner fra den dreptes livsforsikringer, melder NRK.

Saken skulle opprinnelig vært oppe for retten 13. mai i år, men måtte utsettes fordi den drapsdømtes prosessfullmektig, advokat Brynjar Meling, ikke rakk å besøke klienten i fengselet i Irak før rettsmøtet. Den drapsdømte skal onsdag vitne via telefon fra fengselet i Sulaimaniya.

Hvis drapssaken hadde gått i Norge, ville arvespørsmålet blitt avgjort sammen med straffesaken.

Prosessfullmektig for de tre barna, advokat Endre Lysø, er oppgitt over at det har tatt så lang tid å få saken for retten.

- Saken har vært en stor belastning for de tre døtrene og Strøm-familien i Namsos. Barna har jo hatt behov for pengene i disse årene under oppveksten og til utdanning. Dette kommer som en ekstra belastning etter at de mistet sin mor på mest mulig tragisk vis, sier Lysø.

(NTB)