Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arvet 550 mill. etter DNA-test

Jordan Adlard Rogers slet med å betale regninger. Ble plutselig 550 millioner kroner rikere.

ARVING: - Folk sier jeg er heldig, men jeg ville byttet bort alt for å få være med Charles og at han kunne få vite at jeg er hans sønn, sier Jordan Adlard Rogers. Her sitter han i den ene stua i den gigantiske Penrose-eiendommen i Cornwall i Sørvest-England. Foto: SWNS / NTB Scanpix
ARVING: - Folk sier jeg er heldig, men jeg ville byttet bort alt for å få være med Charles og at han kunne få vite at jeg er hans sønn, sier Jordan Adlard Rogers. Her sitter han i den ene stua i den gigantiske Penrose-eiendommen i Cornwall i Sørvest-England. Foto: SWNS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Jordan Adlard Rogers har han lenge mistenkt at hans egentlige far var Charles Rogers, hvis familie i århundrer har bodd i den gigantiske Penrose-eiendommen i Cornwall i England.

Den tidligere omsorgsarbeideren (31) sitter nå plutselig igjen med den over seks kvadratkilometer store eiendommen etter Charles Rogers plutselige død i fjor sommer.

Forrige uke kunne lokalavisa Cornwall Live melde at Rogers sr. døde av en overdose metadon i sin egen bil etter flere år med rusmisbruk. Han hadde på dødstidspunktet ingen kjente barn og dermed ingen arvinger til den gigantiske eiendommen.

HERSKAPELIG: Eiendommen er på over seks kvadratkilometer og består av dette herskapelige hovedhoset, der Rogers nå har flyttet inn. Foto: SWNS / NTB Scanpix
HERSKAPELIG: Eiendommen er på over seks kvadratkilometer og består av dette herskapelige hovedhoset, der Rogers nå har flyttet inn. Foto: SWNS / NTB Scanpix Vis mer

- Banket på døra hans

Én mann kunne imidlertid få bekreftet sine mistanker etter dødsfallet. Ifølge Jordan Adlard Rogers hadde han mistenkt at Charles Rogers var faren hans allerede fra 8-årsalderen.

- Han kom med et tilbud om å gjennomføre en DNA-test da jeg var yngre, men det skjedde aldri. Da jeg var 18 år banket jeg på døra hans og spurte om vi kunne ta testen. Da ba han meg om å ta det via advokatene. Som 18-åring hadde jeg andre prioriteringer. Jeg sendte flere brev i 20-åra, men fikk aldri svar, forteller han til avisa.

Han forteller at han til slutt sendte et brev med et tilhørende DNA-testsett.

- Det var da advokaten min ringte og fortalte at Charles var død, sier han til avisa.

50 millioner pund

Først etter dødsfallet, fikk han bekreftet sine mistanker. Charles Rogers var hans ukjente far, viste en DNA-prøve. Plutselig satt han igjen som arving av eiendommen til en verdi av omkring 50 millioner pund (555 millioner kroner).

- Jeg har vært på et punkt i livet hvor jeg har bekymret meg for den neste regningen, og har hatt en vanskelig start på livet. Nå er jeg på et sted i livet der jeg ikke trenger å jobbe igjen. Nå vil jeg hjelpe andre mennesker. Jeg kommer aldri til å glemme hvor jeg kommer fra, sier han.

LUKSUSLIVET: Maria Høili er arvingen til Europris-gründer Terje Høili, og har allerede fått flere millioner av familien. I «Maria og Edvard» følger seerne henne og ektemannen Edvards luksusliv. Video: MTG Vis mer

Ifølge BBC har Rogers-familien bodd på Penrose-eiendommen i flere generasjoner. I 1974 ga de imidlertid eiendommen til et nasjonalt fond i bytte mot en 1000-årig leiekontrakt. Eiendommen har størsteparten av sine inntekter gjennom aksjehandel og utleie av land til lokale bønder.

Både Charles' mor og bror skal ha dødd i samme periode som Jordans far, noe som gjorde 31-åringen til enearving. Han har nå flyttet inn på eiendommen sammen med sin samboer og et lite barn.

- Folk sier jeg er heldig, men jeg ville byttet bort alt for å få være med Charles og at han kunne få vite at jeg er hans sønn. Kanskje livet hans også hadde tatt en annen vending, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!