Gullfunn:

Arvet hus og fant gull verdt 32 millioner kroner. Nå må han betale nesten halvparten i skatt

Gullet var gjemt i møbler, under sengetøy og på badet.

Gull: Gullet arvingen fant gjemt i møbler veier rundt 100 kilo. Nå må han betale nesten halvparten i skatt. / AFP PHOTO / BERTRAND GUAY
Gull: Gullet arvingen fant gjemt i møbler veier rundt 100 kilo. Nå må han betale nesten halvparten i skatt. / AFP PHOTO / BERTRAND GUAY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I Normandie i Frankrike arvet en mann et hus fra sin døde slektning. Rundt omkring i huset hadde slektningen gjemt gullbarer og gullmynter verdt flere titalls millioner.

Det var ikke før arvingen skulle selge møblene i huset videre at skatten ble oppdaget. Den lokale takstmannen, Nicolas Firefort, som ble leid inn for å anslå verdien av møblene, fikk seg en stor overraskelse da de fant hundre kilo med gull, skriver The Guardian.

- Gullet var ekstremt godt gjemt. Det var under møbler, under sengetøyet og på badet. Overalt! Sier Firefort.

Må betale skatt

Da arvingen begynte å flytte på møblene oppdaget han en boks med gullmynter som var skruvd fast under et av dem. Etterhvert fant han gull på forskjellige gjemmesteder verdt 35 millioner kroner. Gullet viser seg å være kjøpt på 50- og 60-tallet.

Den heldige arvingen har allerede solgt gullet videre, men den virkelige vinneren kan vise seg å være skattemyndighetene. For nå må han betale 45 prosent i arveavgift, og ettersom han ikke hadde rapportert om sine eiendeler må han tilbakebetale skatt for de tre årene han har eid gullet, skriver BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer