Arvid kom så nærme denne elgkua, at hun svarte med å gå til angrep

- Hvis hun ville kunne hun ha drept meg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arvid Strömnes kom svært nær en elgku og kalven hennes da han var ute og syklet ved Borredalsdammen i Fredrikstad-marka i ettermiddag.

Den svært så natur- og villdyr-interesserte fredrikstadmannen benyttet seg derfor av muligheten til å få den unike naturopplevelsen på film.

Men elgkua var tydelig ukomfortabel med at Strömnes nærmet seg henne så mye at de bare stod med noen meter imellom seg, og svarte til slutt med å angripe med spark.

Se elgkuas angrep øverst i videoen!

Det var Fredrikstad Blad som først omtalte saken.

Forstår elgen Til Dagbladet forteller Strömnes at han fikk ett spark i låret og ett i armen.

- Jeg fikk noen blåmerker og var litt hoven, men det er nesten borte allerede og jeg har ingen smerter nå. Jeg var ikke redd der og da, hadde ikke frykt i det hele tatt. Men det er jo litt dumdristig å gjøre noe sånt, sier han.

- Jeg skjønner elgen godt, jeg, at den ville beskytte kalven sin. Jeg var jo sikker på at den ville prøve å skremme meg bort, for det har jeg opplevd før, men at den skulle gå til angrep hadde jeg ikke trodd.

Han vil ikke tenke på at det kunne gått verre.

- Jeg var såpass trygg på at det kom til å gå bra. Mange kan mene jeg er dum, men jeg har aldri hørt om noen som er drept av elg. Jeg er overhodet ikke redd for å møte på villdyr.

- Elgen var bare snill Til tross for blåmerkene, er Strömnes overbevist om at elgkua sparket for å skremme, ikke for å skade.

- Den var så snill den elgkua, hun sparket bare for å skremme meg og var bare såvidt borti meg. Hvis hun ville kunne hun, med sin kraft og vekt, ha drept meg. Det gjorde hun ikke, sier han.

Likevel fraråder han andre fra å gjøre det samme.

- Jeg anbefaler ingen å gjøre det samme, for man skal være veldig på vakt i møte med så store dyr. Jeg var jo glad jeg hadde på meg sykkelhjelmen, og passet godt på å beskytte meg da elgen kom mot meg.

- Ville du gjort det samme igjen?

- Nei, det kommer jeg ikke til å gjøre. Nå vet jeg hva elgen er i stand til. Neste gang kan sparket treffe annerledes.