Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Asbest på Stovner-senteret

Asbest-støv i lokalene på Stovner-senteret i Oslo fører til et senteret ikke vil bli åpnet igjen etter takulykken i går før det er klart at asbesten ikke går ut over sikkerheten til ansatte og publikum, sier inspektør Olav Carlsen i Arbeidstilsynet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig er det klart at politiet interesserer seg for årsaken til ulykken i dagligvareforretningen i går formiddag, der flere mennesker kom til skade. Statens bygningstekniske etat (BE) er bedt om å bistå politiet i etterforskningen, sier direktør Olav Ø. Berge i BE til NTB.

Åpne i morgen

Konsernsjef Erik Bøhler i Steen & Strøm sier at de hadde tatt sikte på å åpne senteret - unntatt dagligvareforretningen - i morgen tidlig.

- Om Arbeidstilsynet har et annet syn, bøyer vi oss selvsagt for det. Men vi arbeider for at senteret skal åpnes så snart som overhodet mulig, sier Bøhler, som sier at de vil komme med en melding når de har en sikker konklusjon på hva som skjedde i går.

Asbest-funn

I går ettermiddag ble det foretatt tre prøver av asbeststøv i luften i nærheten av den ødelagte dagligvareforretningen.

- To av prøvene viste slike utslag, sier Carlsen.

Inspektøren sier at Arbeidstilsynet utelukkende har tillatt at det går folk inn i senteret for å kunne jobbe med undersøkelsen av ulykken og for å rydde opp.

- Vi vil ikke tillate bruk av senteret før vi får en plan som ivaretar sikkerheten for alle dem som jobber og som skal handle på senteret, og hvordan asbestsaneringen skal løses, sier Carlsen.

Feilkonstruksjon

Arbeidstilsynet vil også se nærmere på om det er knyttet feilkonstruksjon til taket på dagligvaresenteret - om en eventuell feil har skjedd tidligere eller om den kan ha kommet nå i forbindelse med de pågående ombyggingsarbeidene.

Arbeidet på senteret var satt igang for å lage en ny gjennomgang mellom nytt og gammelt bygg. Etter alt å dømme startet det hele ved at en betongsøyle skled ut. Den sto på en vegg, og da denne veggen sviktet, falt også søylen.

Inspektør Tore Carlsen sier at det allerede er foretatt sanering av bygningsmassen på Stovner Senter. Dette er gjort på forskriftsmessig måte, uten at vi har vært inne i bildet, sier Carlsen.

Hele Norges coronakart