Asbjørn (48) var på nabohotellet da det smalt

Asbjørn Drengstig satt på hotellet da det eksploderte på tre av hotellene i området.

I SRI LANKA: Det rammede Shangri La hotellet er i bakgrunnen på bildet. Hotellet Kingsbury, som også ble rammet av eksplosjon søndag, er det som ligger bak trærne. Asbjørn Drengstig bor i dette området. Foto: Privat
I SRI LANKA: Det rammede Shangri La hotellet er i bakgrunnen på bildet. Hotellet Kingsbury, som også ble rammet av eksplosjon søndag, er det som ligger bak trærne. Asbjørn Drengstig bor i dette området. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag ble Sri Lanka rammet av åtte eksplosjoner. Myndighetene sier at de har identifisert gjerningspersonene i ekstremistgruppa som de mener står bak angrepene. Sju personer er pågrepet.

Minst 207 personer har så langt mistet livet, og mer enn 450 er fraktet til sykehus. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide opplyser til NTB at om lag 400 nordmenn har registrert seg som reisende på Sri Lanka.

Det var tre kirker og tre luksushoteller som først ble rammet av eksplosjonene tidlig søndag morgen. I 11-tida ble det meldt om ytterligere to angrep.

Asbjørn Drengstig satt på hotellet Cinnamon Lake Side da det brøt ut eksplosjoner på hotellene Shangri La, Kingsbury og Cinnamon Grand. Cinnamon Lake Side er søsterhotellet til sistnevnte.

Alle disse hotellene ligger i samme område, forteller Drengstig. Han var dermed ikke langt fra stedet der flere mennesker ble drept og skadd søndag.

- Det går greit her. Det er litt vakuum og vi vet ikke hva som skjer. Det gjelder å holde hodet kaldt og tenke klart, sier han til Dagbladet.

Ble evakuert

Han og familien ble evakuert fra hotellet sitt da meldingen om eksplosjonene kom. Dette var klokka 08.30 lokal tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer