BLE FUNNET DØD: To personer ble pågrepet og siktet for drap etter at Asbjørn Marelius Hansen ble funnet død i en leilighet i Tromsø på morgenen julaften. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Scanpix.
BLE FUNNET DØD: To personer ble pågrepet og siktet for drap etter at Asbjørn Marelius Hansen ble funnet død i en leilighet i Tromsø på morgenen julaften. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Scanpix.Vis mer

Asbjørn Marelius Hansen (66) ble drept i Tromsø

Politiet har frigitt navnet på mannen som ble funnet død på julaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Troms Politidistrikt har offentliggjort navnet på mannen i 60-årene som ble funnet død i et bolighus i Tromsø 24. desember.

Det var 66 år gamle Asbjørn Marelius Hansen fra Nordreisa i Troms som ble funnet død.

De siktede i saken, den omkomnes 38 år gamle datter og hennes 44 år gamle samboer ble i dag framstilt for varetektsfengsling ved Nord-Troms tingrett på bevisforspillelsesfare i dag.
 
Politiet i Troms opplyser om at de mest nødvendige etterforskningsskritt og forberedelser til dagens fengslingsmøte er gjennomført. Etterforskningen fortsetter i dag med blant annet flere avhør av vitner og fortsatt rundspørring.

- Det planlegges også avhør av de siktede, så langt er det kun gjennomført et innledende avhør av kvinnen. Den drepte vil bli obdusert i dag, skriver politiet i en pressemelding.

Ble varslet Spesialenheten for politisaker vurderer om de skal etterforske Tromsø-politiet i forbindelse med drapssaken julaften. Politiet mottok tre meldinger fra leiligheten der drapet skjedde, før de ble varslet av AMK og rykket ut.

Politistasjonssjef Kurt Pettersen opplyste på en pressekonferanse på politihuset i Tromsø julaften at politiet da de ble varslet av AMK klokka 8.33, allerede hadde fått tre meldinger fra leiligheten. Den første meldingen ble ringt inn klokka 7.49, den andre klokka 8.18 og den tredje kort tid etter.

En leilighet preget av bråk - Siden de flyttet inn i leiligheten, har det vært mye roping, skriking og høy musikk.

Det fortalte naboer til den kommunale leiligheten i Tromsø sentrum der en mann i 60-åra julaften ble funnet død. De forteller at det siktede paret i leiligheten flyttet inn for et års tid siden. De beskriver en rekke episoder i tilknytning til boligen.

- Vi har vært vitne til mange utrykninger fra så vel politi som ambulanse til adressen, sier de.