Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aschehoug gjør endringer i «Moren»

Etter påpekning av Erling Kagge.

REDIGERER:. Det vil bli gjort endringer andreopplaget av Marit Christensens «Moren», det opplyser forlagsredaktør Kari Spjeldnæs i Achehoug (til høyre). Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
REDIGERER:. Det vil bli gjort endringer andreopplaget av Marit Christensens «Moren», det opplyser forlagsredaktør Kari Spjeldnæs i Achehoug (til høyre). Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Marit Christensens bok «Moren» om Wenche Behring Breivik har vært gjenstand for debatt den siste uka.

I boka beskyldes blant annet Åsne Seierstad, som 11. november kommer med bok om 22. juli, for å ha vært uønsket da hun møtte 22. juli-terroristens mor Wenche Behring Breivik på sykehuset.

Det fikk Seierstads forelegger, Erling Kagge, til å reagere.

Han krevde en unnskyldning Aschehoug, som er foreleggeren til Marit Christensen.

Nå gjør Aschehoug endringer i andreopplaget av «Moren» som kommer i til sammen 10 000 eksemplarer på onsdag og fredag, skriver NRK, som først omtalte saken.

- Det er noen mindre endringer som tydeliggjør Marit Christensens framstilling og en presisering av hendelsforløp. Kagges påpekning har gjort forfatteren oppmerksom på at dette kan gjengis tydeligere, sier forlagsredaktør for litteratur i Aschehoug, Kari Spjeldnæs til Dagbladet.

- Etter påpekning fra Erling Kagge har Marit Christensen sett at det kan presiseres enda tydeligere at det ikke er noen motsetning mellom det Erling Kagge hevder på vegne av sin forfatter Åsne Seierstad og det hun skriver i sin bok. Det er i nytt opplag av Moren ført inn noen få språklige endringer for å gjøre Marit Christensens gjengivelse av hendelsesforløpet enda litt tydeligere, presiserer Spjeldnæs i en epost.