Asfalt cowboy

Navn: Roger AndresenAlder: 49Yrke: Kriminalsjef

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • - Alle liker'n Roger, skjønner du. Han bare er sånn, sa en gammel kollega av ham for noen år siden. Men det er farlig å være likt av alle. Nå opplever den omgjengelige kriminalsjef Roger Andresen ved Oslo politidistrikt at «populariteten kjæm, og populariteten går» Det kan selvfølgelig skyldes at han har kuttet svingene litt mye for en kamerat som først ble ransmistenkt og deretter anmeldt for ulovlig besittelse av en politiradio. Det kan like godt være at noen på kammeret er ute etter ham. Uansett må politiet komme til bunns i saken før den utvikler seg til en verkebyll.
  • For Andresen må det være en ny erfaring at hans kolleger og underordnede begynner å murre. Han har alltid vært en av gutta og har gått gradene fra konstabel til politijurist og kriminalsjef uten å ta seg selv så altfor høytidelig. Han har til og med vært konstituert politimester, men det var langt ute i Asker og Bærum.

- Det var jo kuer og griser og gras der ute, så jeg kom meg hjem til byen og asfalten så fort jeg kunne, sa han den gang.

  • For han er en typisk Oslogutt fra Sandaker. Han begynte som trikkefører i Oslo Sporveier og drømte om å bli lærer, men etter mellomfag i tysk hoppet han av og ble politiaspirant i Kristiansand. Der likte han seg så godt at han ennå drømmer om sol og sjø og reker hver gang han hører dialekten. Og det er kanskje ikke så sjelden i politiet. Men han kom seg tilbake til fødebyen via Lillestrøm og Kripos. Tok en høyst laudabel juridikum ved siden av jobben, og ble dommerfullmektig i Østfold.
  • Han har vært narkospaner og sjef for narkotikapolitiet. Som narkospaner holdt han en gang øye med en oppbevaringsboks på Oslo S da en gammel kjenning av politiet fra Kristiansand dumpet ned ved siden av ham på benken og sa litt for høyt: - Du har vel en røyk å være av med du som er politimann.
  • Andresen har alltid vært frittalende og profilert. Han er ikke redd for å snakke med pressefolk over en halvliter, og har til og med hatt et mellomspill i fjernsynet. Det blir nå brukt mot ham fordi noen mener han forsøkte å beskytte Marit Christensen i den såkalte smykkesaken. Det virker egentlig som det er blitt litt surt rundt kriminalsjefen som for første gang har begynt å si: - Ingen kommentar.
  • Og han er politimann på heltid. I privatlivet har han et havarert ekteskap bak seg. Ingen barn og ingen hobby. Han er ikke engang hobbykokk, men varmer det meste i kaffetrakteren.