Asfalt-ligaen på bar bakke

De irske og engelske asfaltarbeiderne ble stanset med hjemmelagde bilskilt og uten vognkort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Førerkortene hevdet de å ha glemt hjemme i Storbritannia. Stemningen skal ha blitt hissig blant asfaltarbeiderne da de ble konfrontert med de manglende papirene, og flere politipatruljer ble sendt til stedet.

Dokumentforfalskning

Kolonnene med fem biler og tre campingvogner ble stanset på Mosseveien utenfor Oslo ved 14-tida i går. Av de fem bilførerne var det bare en som hadde førerkort, og ikke et eneste vognkort var å oppdrive.

-  Vi pågrep tre irske personer for dokumentforfalskning. De hadde blant annet lagd sine egne bilskilt, opplyser operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt.

Bilskiltene var lagd av papp, og en av lastebilene hadde til og med det samme nummeret som en av campingvognene.En annen campingvogn hadde ikke skilt i det hele tatt.

Aggressive

Politiet sørget for at alle kjøretøyene ble tauet inn av Viking.

-  Kjøretøyene ble jo stående feilparkert på E18, for ingen hadde førerkort. Kjøretøyene får de tilbake når de kan bevise gyldig eierskap, sier Belle.

Asfaltarbeiderne har blitt et fast innslag i Sommer-Norge. Mange takker ja til tilbudet om billig asfalt.

Ifølge politiet bruker bandene aggressive salgsteknikker.-  Dette er særlig et problem for eldre mennesker. Mange føler seg tvunget til å legge asfalt, og vi får inn svært mange klager, sier Belle.

Trusler

-  Vi har hatt eksempler på at folk har fått lagt asfalt i innkjørselen sin mens de har vært bortreist, uten å ha bestilt. Når de kommer hjem har de blitt avkrevd betaling, opplyser operasjonslederen.

Sist uke skal en irsk asfaltarbeider ha angrepet en hel familie fra Kløfta, ifølge Romerikes Blad.

MANGLET DET MESTE: Uten førerkort, uten vognkort og med hjemmelagde skilter. Kolonnen med irske og engelske asfaltarbeidere kom hit, men ikke lenger.