Asfaltbandene kidnapper norske barn og mødre

Kjøper du tjenester fra useriøse asfaltarbeidere risikerer du både vold og trusler.

VISTE FINGER?N: Steinleggerne har jobbet - for en stor del under radaren - i Norge i flere år. Denne steinleggeren var ikke begeistret da han i 2008 ble utvist fra Norge. Personen på bildet har ingen tilknytning til de kriminelle forholdene som omtales i reportasjen. Foto: HELGE HUNDEIDE / NRK
VISTE FINGER?N: Steinleggerne har jobbet - for en stor del under radaren - i Norge i flere år. Denne steinleggeren var ikke begeistret da han i 2008 ble utvist fra Norge. Personen på bildet har ingen tilknytning til de kriminelle forholdene som omtales i reportasjen. Foto: HELGE HUNDEIDE / NRKVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hvis man kjøper tjenester av disse miljøene risikerer man å ende opp i de kriminelles klør, sier Lena Reif fra Taktisk etterforskningsavdeling i Kripos til Dagbladet.

Hun er fungerende seksjonsleder for etterretning og analyse.

Både Arbeidstilsynet og Kripos forteller nå at de har informasjon om at asfaltbandene kidnapper mindreårige for å presse norske kunder.

De forteller også om grov utnyttelse av ressursvake mennesker, som brukes som slaver i steinleggervirksomheten.

I en serie artikler vil Dagbladet dokumentere hvordan irske steinleggere driver virksomheten sin.

Ifølge Kripos bruker de irske miljøene pengene de tjener fra sosial dumping, bedrageri og utpressing i Norge til å finansiere organisert kriminalitet i andre land. Steinleggerne er ifølge Kripos registrert i 22 politidistrikter.