Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Åsgard» sprekker trolig med 20 milliarder

Oslo (NTB): Statoils overskridelser på utbyggingen av «Åsgard» blir trolig på minst 20 milliarder kroner og ikke 17 milliarder. Dette fordi selskapet ikke har rapportert finanskostnadene, det vil blant annet si byggelånsrentene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoil mener at finansieringen av prosjektet ikke skulle vært med i de tallene Statoils styre har rapportert til Olje- og energidepartementet.

Statssekretær Erlend Grimstad i Olje- og energidepartementet gir Statoil rett i at det aldri har vært praksis å inkludere rentekostnadene i de enkelte prosjektene på sokkelen.

Høyres energipolitiske talsmann Jan Tore Sanner tolker imidlertid saken anderledes, og mener at Stortinget etter Mongstad-skandalen i 1987 pålegger utbyggere å regne med byggelånsrentene. Sanner ønsker derfor en redegjørelse fra statsråden om hvorfor dette ikke gjøres, skriver Dagens Næringsliv.

Totalt kommer Åsgard/Kårstø-utbyggingen til å koste 64,1 milliar der kroner mot et opprinnelig anslag på 47,2 milliarder kroner, opplyste Statoils styre onsdag. Disse anslagene inkluderer ikke hva det koster Statoil og partnerne å finansiere prosjektene i byggeperioden.