Asgeir fikk fram latteren

Verdens beste luftgitarist Asgeir Borgemoen fikk 800 mennesker til å sette latterdøra på vidt gap under minnekonserten for Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har stått og sett barn som har smilt og ledd. Det gjør så godt, sa Stines mor, Ada Sofie Austegard etter konserten.

Konserten ble holdt i Fjæreheia på ettårsdagen for barnedrapene i Baneheia.

- Jeg var aldri i tvil om jeg skulle stille opp. Barna skulle ha det kult og godt og fri fra verden en stund, sier Asgeir Borgemoen til NTB.

Blant tilhørerne var også Stine Sofies storebror Kristoffer Sørstrønen (13). Han sa at konserten var bra og at det var spesielt vittig da Asgeir kom på scenen.

- Jeg er veldig glad for alt som skjer i denne helgen, og at mamma er kommet så langt, sier Kristoffer Sørstrønen til NTB.

Etter konserten holder Asgeir auksjon i Grimstad. I kveld spiller a-ha og andre store navn i Fjæreheia. I Kristiansand sto Grim kirke åpen i formiddag. Søndagens minnegudstjeneste i Fjære kirke i Grimstad skal avslutte minnehelga.

Stilte opp gratis

Alle artistene på dagens to konserter stilte opp gratis. Inntektene går til Stine Sofies Stiftelse, som jobber for å bedre barns rettsvern og lengre straffer for overgrep mot barn. Konserten har vært planlagt i lang tid. Grand Prix-gruppen «Charmed» ble ringt opp bare noen uker etter drapene, og Oddrun Valestrand i gruppa sier de følte oppdraget som en ære.

- Jeg vet at Stine hadde et spesielt forhold til sangen vår «My heart goes boom», sier Valestrand.

Hun gikk på scenen etter at lokale barnekor og dansere hadde underholdt. Så inntok Asgeir Borgemoen og kumpanen Tor Erling Gulbrandsen scenen med sitt forrykende vaffelshow.

- Vi må ta vare på barna og vise dem gledene ved livet. Barn er annerledes enn voksne. De har så lett for å glede seg, og det skal ikke bare være advarsler og vonde ting. For meg har det vært godt å jobbe med noe positivt, sier Ada Sofie Austegard.

Endret turnéplanen

Asgeir Borgemoen la om sine egne konsertplaner for å kunne delta på minnekonserten.

- Vi la inn et ekstra gir, og presser dette inn mellom to andre forestillinger.

- Jeg støtter stiftelsen og hva den står for. Det er deilig, ja godt å få være med på dette. I sedelighetssaker hender det i dag at foreldrene selv må betale for DNA-prøver som må sendes utenlands. Derfor er det bra å samle inn penger til dette. Jeg støtter også strengere straffer. Men dette handler ikke bare om straff, men å unngå justismord. Med et barnekripos kan man bidra til at straffen kommer på rett plass, sier Borgemoen.

BEST: Ingen tvil om at alle barns Asgeir er verdens beste på luftgitar.
Ett år etter at Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble drept i Baneheia, ble det holdt en støttekonsert i steinbruddet i Fjæreheia ved Grimstad. På formiddagsforestillingen var det ingen tvil om at Asgeir Borgemoen var den store helten. Ca. 800 hundre mennesker, stort og smått, var møtt frem til forerstillingen. Fra venstre: Henriette (6) Julianne (4) og Jarand Berg Larsen sammen med mamma Gerd. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX (Breddebilde)