SJOKKERT: Konstituert kunnskapsminister, Henrik Asheim, innkaller til hastemøte om situasjonen ved Stovner videregående skole i Oslo. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SJOKKERT: Konstituert kunnskapsminister, Henrik Asheim, innkaller til hastemøte om situasjonen ved Stovner videregående skole i Oslo. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Asheim kaller inn til hastemøte om osloskole

Konstituert kunnskapsminister Henrik Asheim (H) er sjokkert over situasjonen ved Stovner videregående skole i Oslo og kaller inn til hastemøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag sa rektor Terje Wold til Dagsavisen at han på grunn av vold, trusler og uro ikke lenger kan tilby ansatte og elever ved Stovner et trygt og godt arbeidsmiljø.

– En rektor skal virkelig ikke måtte si, på forsiden av avisen, at han ikke kan garantere for sikkerheten til lærere og elever. Slik som dette kan vi rett og slett ikke ha det i norsk skole, sier Asheim til avisen.

Han understreker slike tilstander ikke ville blitt tolerert på noen annen arbeidsplass, og da skal man heller ikke godta det i skolen. Onsdag sendte han derfor en henvendelse til Utdanningsetaten i Oslo kommune, Oslo-politiet og Justisdepartementet.

– Jeg mener ikke å overstyre Oslo, men ønsker at vi så raskt som mulig skal møtes for å diskutere hvor skoen trykker, hva som gjør at lignende situasjoner dukker opp igjen og igjen og hva Utdanningsetaten sammen med andre kan gjøre for å snu en negativ trend, fortsetter Asheim.

Assisterende direktør i Utdanningsetaten i Oslo kommune, Dag Hovdhaugen, sier Stovner fikk 11, 2 millioner kroner utover stykkprisfinansieringen i 2016, og 10,7 millioner kroner i budsjettet for 2017.

– Det er ingen andre videregående skoler som har fått et tilsvarende forsterket beløp.

Wold sendte nylig en epost til utdanningsadministrasjonen i Oslo kommune der han uttrykte frykt for skolens elever og ansattes sikkerhet.

(NTB)