- Ashtiani blir ikke henrettet nå

Myndighetene i Iran avviser at den dødsdømte tobarnsmora vil bli henrettet i nær framtid, som tidligere meldt.

BLE IKKE HENRETTET ONSDAG: Sakineh Mohammadi Ashtiani kommer ikke til å bli henrettet i nær framtid, ifølge Irans ambassade i London. Foto: REUTERS/SCANPIX
BLE IKKE HENRETTET ONSDAG: Sakineh Mohammadi Ashtiani kommer ikke til å bli henrettet i nær framtid, ifølge Irans ambassade i London. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Medieoppslagene om henrettelsen den siste tiden er grunnløse og del av en propagandakampanje, heter det i en uttalelse fra Irans ambassaden i London.

Videre understreker ambassaden at Ashtiani-saken ennå ikke er ferdigbehandlet i det iranske rettsvesenet.

Ifølge menneskerettsaktivister ble Ashtiani først dømt til døden ved steining for utroskap, og senere beskyldt for medvirkning til drap på ektemannen.

Irans president Mahmoud Ahmadinejad har på sin side uttalt at tobarnsmoren aldri er blitt dømt til steining. Også den iranske ambassaden i London har tidligere gjort det klart at denne henrettelsesmetoden ikke vil bli brukt i saken mot Ashtiani.

Organisasjonen International Committee against Stoning meldte tidligere denne uken at iranske myndigheter hadde godkjent at tobarnsmoren skulle henrettes ved henging onsdag. Dødsdommen er så langt ikke blitt fullbyrdet.

(NTB)