Asia ber verden om pengestøtte

KUALA LUMPUR (NTB-AP-Reuters): Asiatiske ledere tok i dag til orde for globale tiltak for å løse finanskrisen som har rammet regionen. Men i en felles erklæring fra den sørøst-asiatiske samarbeidsorganisasjonen ASEA går det ikke fram hvilke tiltak lederne vil ha satt i verk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det to dager lange møte ASEA-møte i Kuala Lumpur er blitt fullstendig dominert av finanskrisen som har rystet Sørøst-Asia og bidratt til å undergrave optimismen på børsene verden over.

  Alvoret understrekes ved at tungvekterne Kina, Japan og Sør-Korea deltar, selv om de formelt ikke er medlem av ASEAN.

  Mandag vedtok de asiatiske lederne en kriseplan som skal stabilisere finansmarkedet. Planen ble utarbeidet i Manila i forrige måned.

  Programmet inneholder løfter om hjelp fra rike land som USA og Japan, men betingelsen er at de som mottar hjelpen, må sette i verk omfattende innstrammingstiltak i tråd med retningslinjene fra det internasjonale pengefond.

700 milliarder

Under et timelangt møte søndag, uttrykte Malaysias statsminister Mahathir Mohamad og Kinas president Jiang Zemin frykt for at krisepakker på over 700 milliarder kroner til Thailand, Indonesia og Sør-Korea, likevel ikke er nok. Men ingenting ble sagt om hvor ytterligere hjelp skal komme fra. Den private sektor er blitt nevnt, da internasjonale institusjoner kan vise seg ikke å strekke til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer