Asia Bibi ble dømt til døden for en slurk vann

Les den rystende historien.

FENGSLET OG DREPT: Asia Bibi (t.v) er dømt til døden ved henging for blasfemi. Nå har hun sammen med en fransk journalist utgitt sin versjon av hva som førte til beskyldningene i en ny bok. Her sammen med Salman Taseer, som sener har blitt drept angivelig for å ha argumentert mot landets blasfemiparagraf.  Foto: AP/NTB Scanpix.
FENGSLET OG DREPT: Asia Bibi (t.v) er dømt til døden ved henging for blasfemi. Nå har hun sammen med en fransk journalist utgitt sin versjon av hva som førte til beskyldningene i en ny bok. Her sammen med Salman Taseer, som sener har blitt drept angivelig for å ha argumentert mot landets blasfemiparagraf. Foto: AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Firebarnsmoren Asia Bibi (46) ble i 2009 dømt til døden for «blasfemi» mot profeten Muhammed av en lokal domstol i Punjab.

Den angivelige grunnen var at hun hadde spottet profeten Muhammed, noe som medfører dødsstraff i Pakistan. Anklagene ble framsatt av flere kvinner som plukket frukt sammen med henne på en plantasje i Pakistan.

Sterke reaksjoner Dødsdommen vakte reaksjoner og fordømmelse over hele verden, og pakistanske myndigheter antydet at hun kunne bli benådet. Det førte til at en pakistansk geistlig utlovte dusør for å drepe kvinnen.

Også den norske politikeren Akhtar Chaudhry gikk hardt ut mot kristne Bibis dødsdom i Pakistan.

- Vi må få Pakistan til å forstå at de skaper seg et dårlig omdømme ved å idømme et menneske en slik dødsdom, selv om det er enkeltmennesket Bibi som er viktigst i denne sammenhengen. Det er viktig at Bibi blir benådet. Det var det jeg argumenterte for i pakistansk TV, at dommen mot Bibi må omgjøres, sa han til Dagbladet da dommen ble kjent.

Asia Bibi tilhører minoriteten av pakistans tre prosent kristne, og de kvinnene som anklaget henne for blasfemi var muslimske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer