Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Asia-børsene stuper etter nok en nedtur i USA

Børs-ras i Asia etter nok en rød dag på Wall Street.

BØRSRAS: Børsen i Japan og andre steder i Asia raser etter nok en rød dag på Wall Street. Foto: AP Photo / Shizuo Kambayashi / NTB scanpix
BØRSRAS: Børsen i Japan og andre steder i Asia raser etter nok en rød dag på Wall Street. Foto: AP Photo / Shizuo Kambayashi / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter nok en rød dag på Wall Street i går, åpnet de asiatiske børsene med markant nedgang i dag. Tokyo endte ned 2,3 prosent.

Nikkei-indeksen falt 3,2 prosent kort tid etter åpning fredag morgen, men nedgangen ble redusert til 2,3 prosent innen stengetid. Topix-indeksen falt 1,9 prosent.

Skremmes

- Investorene skremmes av en sterkere yen og fall på de europeiske og amerikanske børsene, sier sjefstrateg Yoshihiro Ito i Okasan Online Securities.

De viktigste kinesiske børsene, som ofte er mindre påvirket av utviklingen i aksjemarkedene ellers i verden, hadde også en dårlig start på dagen. Hovedindeksen i Shanghai falt 5,5 prosent, men kom seg noe i løpet av dagen.

Hang Seng-indeksen i Hongkong falt 3,54 prosent.

Blodrødt

Nedturen kom etter at de tre viktigste indeksene i New York endte i rødt ved stengetid torsdag. Dow Jones endte ned 4,2 og den bredere S&P 500 3,8 prosent. Teknologibørsen Nasdaq falt 3,9 prosent.

Også i Europa endte det i røde tall. I London stengte FTSE 100 ned 1,6 prosent mens DAX-indeksen i Frankfurt gikk ned med 3,1 prosent. I Paris falt CAC 40-indeksen med 2,4 prosent.

Korrigering av markedet

Nedgangen tyder på at markedet nå korrigerer seg etter oppturen det siste året. Det skjer i så fall for første gang på nærmere to år. Flere analytikere mener korrigeringen er på høy tid.

Tom Martin, toppleder i Global Investments, mener det nå er en tydelig endring i tankegangen på børsen. Investorer har gått fra å være redde for å gå glipp av et marked i opptur til en frykt for å gå på store tap, mener han.

- Det kommer til å ta lengre tid før markedet endrer seg enn det folk forventer, sier han.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!