Asiat drept på cella av rasist

Vokterne ville se hva som skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zahid Mubarek ble drept i fengselet i Feltham av mannen han ble plassert på celle med, Robert Stewart. Drapet skjedde for fem år siden.

Politiet har etterforsket drapet. Etter flere år valgte fengselsvokter Duncan Keys å bli fløyteblåser og fortelle hva han hadde hørt om prakisen i fengeselet. Duncan Keys sier at kolleger på pub har fortalt om en lek de kalte «gladiator» eller «colosseum»: De plasserte to fanger som passet dårlig sammen, på samme celle for å se hva som skjedde. Leken gikk ut på å få fangene til å slåss.

Mubareks dødsfall skjedde som følge av at fengselsvokterne ønsket seg litt underholdning i jobben.

Det var kjent at Stewart var voldelig og rasistisk. Derfor skal han ha blitt puttet på celle sammen med Mubarek, melder BBC. Kranglingen mellom de to fangene endte med at 19 år gamle Mubarek ble slått i hjel med et brukket bordbein i 2000.

- Den gutten ble drept på grunn av andre folks perverterte lyster, sier Keys. Selv kan han ikke føre bevis for påstanden, men har navngitt flere personer som skal ha vært med på den perverse leken.

- Mubarek ble drept fordi noen syntes det var gøy å se hva som skjedde hvis man puttet en asiat på celle med noen som ville drepe asiater, sa Keys da han første gang kontaktet etterforskerne.

- Mubarek var ikke det eneste offeret i dette. Men han var offeret som døde.

En talsmann for myndighetene sier at det ikke er lagt fram bevis for påstanden og at politiets etterforskning heller ikke har funnet noe som bekrefter at vokterne prøver å starte slåsskamper. Mubareks familie sier at hvis påstanden er korrekt, er det en form for blodsport og må stoppes.