KAN RAMME FLYTRAFIKKEN I MORGEN: En askesky kan føre til trøbbel for flytrafikken nord for Trondheim i morgen ettermiddag, opplyser Luftfartstilsynet. Foto: Ørjan Ellingvåg
KAN RAMME FLYTRAFIKKEN I MORGEN: En askesky kan føre til trøbbel for flytrafikken nord for Trondheim i morgen ettermiddag, opplyser Luftfartstilsynet. Foto: Ørjan EllingvågVis mer

Aske truer flytrafikken i morgen

Asketrøbbel nord for Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En askesky som driver mot Norge, kan føre til problemer for flytrafikken nord for Trondheim mandag ettermiddag, opplyser Luftfartstilsynet.

- Askelaget som ligger ute i Norskehavet, kryper sakte, men sikkert vår vei. Asken vil tidligst nå inn til kysten mandag ettermiddag. Det er flytrafikken fra Trøndelag og nordover som eventuelt blir rammet, opplyser direktør Einar Schjølberg ved Operativ avdeling i Luftfartstilsynet til NTB.

Han understreker at Luftfartstilsynet følger utviklingen fra time til time, og at de ved midnatt vil ha prognoser for mandag ettermiddag. Hvorvidt asken vil skape problemer for flytrafikken, avhenger av vindstyrke og vindretning.

- Prognosene vi har nå, tilsier at alle flyplasser forblir åpne i alle fall fram til klokken 12 mandag, sier Schjølberg.

NTB