Askefast for andre gang

Vulkanaske fra Island skaper igjen trøbbel for hjemmesykepleierne Randi og Karen Sofie.

ASKEFAST: Randi Roaldsnes (t.h.) og Karen Sofie Haraldsen har blitt rammet av vulkanutbrudd på Island to ganger. Foto: Jorunn Sørensen
ASKEFAST: Randi Roaldsnes (t.h.) og Karen Sofie Haraldsen har blitt rammet av vulkanutbrudd på Island to ganger. Foto: Jorunn Sørensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi har spøkt så mye med at dette kunne hende. Men vi trodde aldri at det kom til å skje. Så skjedde det altså. Det er veldig spesielt, sier Randi Roaldsnes fra Kristiansand.

Det er andre gang et vulkanutbrudd på Island skaper problemer for Roaldsnes og hennes kollega Karen Sofie Haraldsen fra hjemmesykepleien. Den første gangen ble Roaldsnes sittende fast i New York.

- Forrige gang sto jeg i kø på flyplassen fra morgen til kveld. Da var det litt ubehagelig å ikke vite hvordan vi skulle komme oss hjem, men det gikk jo greit. Og det gjør det nå også. Men det er mye hyggeligere denne gangen, sier hun.

De to er på besøk på Island sammen med 11 kollegaer og venner fra hjemmesykepleien.

- Vi har vært på tur, og badet i kilder. Sånne ting. Hvis vi blir sittende fast lenge blir det nok mer av det. Og kanskje litt shopping. Det kan tenkes.

- Så vulkanasken har ikke skapt bryderi for dere ennå?

- Nei, ikke veldig. Vi bare koser oss, sier Roaldsnes.

- Vi skulle egentlig reise hjem i morgen, men nå er flyplassen stengt. Vi får nye opplysninger klokken 12 i morgen. Hvis ikke går det visst en båt til Danmark på onsdag, men vi får nye opplysninger hele tiden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer