Asken strødd over havet i dag

John F. Kennedy jr., hans kone Carolyn og hennes søster Lauren døde momentant. Asken etter de tre ble strødd over havet under en enkel seremoni utenfor Martha's Vineyard på USAs østkyst i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Obduksjonsrapporten viser at ulykkesofrene døde umiddelbart da flyet styrtet i havet.

I ettermiddag norsk tid tok familien og verden farvel med dem. Seremonien fant sted på destroyeren USS «Briscoe», med Kennedys søster Caroline, onkelen Ted og andre familiemedlemmer til stede. Litt før klokka 17 ble skipet snudd opp mot vinden, og kapteinen uttalte ordene: «We will now bury the dead».

I det samme området ble de tre drept i den tragisk flyulykken fredag for nærmere en uke siden.

Minnegudstjeneste

Kennedy-familien har sendt ut en melding om at det er planlagt en minnegudstjeneste i den katolske St. Thomas More-kirken på Manhattan i New York fredag morgen. Seremonien i kirken, som ikke har plass til mer enn 500 mennesker, blir privat. President Bill Clinton og Hillary vil være tilstede ved minnegudstjenesten.

Lørdag blir det avholdt minnegudstjeneste for søstrene Carolyn og Lauren Bessette i Connecticut.

I går kveld ble alle de tre omkomne brakt i land. De ble funnet på rundt 30 meters dyp, 10 kilometer sør for Martha's Vineyard.

Marinefartøyet «USS Grasp» ledet dykkerne som først fant John F. Kennedy jr. Få timer senere fant dykkerne de omkomne søstrene Carolyn Bessette Kennedy og Lauren Bessette. Søkingen etter de omkomne var svært vanskelig, det var dårlig sikt, og dykkerne kunne ikke være nede ved flyvraket mer enn 15 minutter av gangen.

Fly i biter

De fant flyvraket i mange biter. Begge vingene var slått av, og motoren ble funnet utenfor flyet. Vrakdeler har drevet i land flere steder langs strendene ved Gays Head på Martha's Vineyard.

USA sørger

Fra hele USA strømmer folk til det avdøde parets leilighet i TriBeCa på Manhattan i New York. De vil vise John F. Kennedy jr. og Carolyn den siste ære, og har gjort gaten paret bodde i i til sitt uoffisielle minnested. Blomster, lys og tegninger fyller hele gaten utenfor leiegården. Veldedige organisajoner har hentet tusenvis av bamser og lekedyr som sørgende har lagt fra seg utenfor gården.

- Du er vår prins, vi savner deg, står det på noen av avskjedsbrevene som er skrevet til John F. Kennedy jr. og Carolyn.

TIL BISETTELSEN: Carolyn, søster av John F. Kennedy jr., på vei hjemmefra til sin brors bisettelse i dag, sammen med mannen Edwin Schlossberg (ved rattet).