Asker-mann (22) døde i skiulykke

Kjørte inn i gammelt snøskred og ble funnet omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En 22 år gammel norsk skiturist omkom i går i ei ulykke ved Demyaniska Dolia i vintersportsstedet Bansko i Bulgaria.

Bulgarske medier melder at nordmannen ble tatt av et snøskred, men dette er ikke riktig, opplyser redningsmannskapene til Dagbladet via Røde Kors i Sofia.

Den omkomne er en 22 år gammel mann fra Asker, skriver budstikka.no.

- Mannen kjørte utenfor oppmerkede løyper et stykke fra skianlegget. Han havnet i et område der det tidligere hadde gått et snøskred, og forulykket. Fjellredningstjenesten ble varslet i 14-tida, men da de kom fram til stedet ble mannen erklært død av lege, opplyser Jassen Slivensky, sjef for katastrofe-beredskap og -respons i Røde Kors Bulgaria.

Ifølge ham er det aktuelle området regnet som svært farlig skiterreng. Det skal ha vært venner av skikjøreren som slo alarm, men livet sto altså ikke til å redde.

- Avdøde ble fraktet til et sykehus, og det er nå satt i gang en etterforskning for å finne ut hva som skjedde, sier Slivensky til Dagbladet.

Norsk UD ble orientert om ulykken i dag.

- Vi kan bekrefte at en 22 år gammel norsk statsborger er død etter en skiulykke i Bulgaria. Hans pårørende i Norge er orientert, og den norske ambassaden er i kontakt med dem, sier kommunikasjonsrådgiver Marte Lerberg Kopstad i Utenriksdepartementet.

Bansko ligger ved Pirin-fjellet, og er det mest kjente vintersportstedet i Bulgaria. Tidligere denne vinteren har det vært to dødsulykker i snøskred utenfor merkede løyper i området.