Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Askim-eiendom gikk 10 mill. over takst

Takstmann Anne Borger Mysen mente sentrums-eiendommen i Askim var verdt 6,9 millioner. Glava-arving fikk tilslaget for 16,5 millioner.

BUDKAMP: Den 3,5 mål store eiendommen i Askim sentrum ble gjenstand for en voldsom budkamp. Faksimile Finansavisen
BUDKAMP: Den 3,5 mål store eiendommen i Askim sentrum ble gjenstand for en voldsom budkamp. Faksimile Finansavisen Vis mer

(Finansavisen:) Den 3,5 mål store eiendommen i Askim sentrum – som har adresse Skolegata 26 og 28 og ligger mellom rådhuset og Askimbyen skole - ble gjenstand for en voldsom budkamp etter å ha blitt lagt ut for salg med en takst på 6,9 millioner kroner og en prisantydning på 6,95 millioner, skriver Finansavisen.

Selger var Askim kommune, og den som vant budkampen var Per Christian Anfinnsen og Peca Eiendom.

Glava-arvingen måtte ifølge avisen imidlertid strekke seg til 16,5 millioner kroner før han fikk hånd om skjøtet. Nå skal det bygges en blokk på rundt 30 leiligheter på eiendommen som ligger 400 meter fra jernbanestasjonen og 450 meter fra Askimtorget kjøpesenter.

Transaksjonen ble først omtalt i Smaalenenes Avis.

Taus takstmann

Borger Myen i Ing. Arne Borger AS beskriver ganske nøyaktig utviklingsmulighetene på sentrumseiendommen, men bommet likevel grovt på hva markedet var villig til å betale for eiendommen.

- Det er ikke riktig av meg å uttale meg. Jeg har ingen kommentar. Eiendommen har gått betydelig over taksten som settes ut fra hva flere aktører kan betale i et marked. Jeg har registrert at denne eiendommen har gått betydelig over, sier Anne Borger Mysen til Finansavisen.

Kunne vært høyere

Megler Tosif Shahzada Razzak har følgende kommentar til avviket mellom takst og transaksjonspris:

- Askim kommune har engasjert takstmannen og taksten reflekterer at det er en utviklingstomt der bygningsmassen ikke er hensyntatt. Jeg tror nok taksten kunne vært satt høyere, sier Razzak, ifølge avisen.

Andre økonominyheter:
Varsler fire år med stigende boligpriser ​
​Så mange titusener koster det å utvinne én bitcoin i Norge

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling