Askim-russ løp nakne ved barnehage og skole

Russ fra Askim i Østfold løp nakne og drakk alkohol ved en barnehage og en skole før stengetid onsdag. Klager på russen har også kommet fra andre steder i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Datteren min på seks år fortalte at hun så noen drikke alkohol og løpe naken. Selv om det var på avstand, var det flere som fikk det med seg. Datteren min er så liten at hun ikke forsto alvoret i det, men uansett er det så feil som det får blitt. Både med valg av tid og sted, sier Ronny Aukrust, leder i foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) ved Rom skole, til Smaalenenes Avis.

Askimrussen hadde rebusløp, men SFO-leder Anette Sydengen konfronterte russen og fortalte at politiet var kontaktet.

Til henne har russen forklart at de ikke hadde tenkt seg om, ikke forsto alvoret og beklaget seg. Russepresident Karina Hage forklarer at noen av jentene kledde av seg fordi de trodde det ville gi flere poeng i rebusen.

– Vi har sagt at hvis de ønsker å nyte alkohol, må de gjøre det i bussen. Vi har også sagt at det ikke er nødvendig å kle av seg. Man får ikke ekstrapoeng ved å gjøre det. Hvis russen enten kler seg naken, eller drikker i offentligheten, gjør de det på eget ansvar, sier russepresidenten.

Russebråk i Oslo

I Oslo fikk totalt 16 busser som var samlet ved McDonalds' på Gaustad, beskjed om å fjerne seg fra området på grunn av støy. Omkring klokken 3.30 var det også et slagsmål mellom om lag ti personer på stedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer