Askøy-siktet fremstilles for varetektsfengsling

Mann (36) siktet for å ha drept sin egen mor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Den 36 år gamle mannen som er siktet for å ha drept sin egen mor på Askøy utenfor Bergen, blir fremstilt for varetektsfengsling mandag.

Mannen blir fremstilt for varetektsfengsling mandag, melder NRK. 36-åringen har imidlertid ikke bestemt seg for om han vil erkjenne straffskyld for drapet, opplyser hans forsvarer Steinar Yndestad.

36-åringen er nå lagt inn på Sandviken sykehus der han får psykiatrisk behandling, skriver Bergens Tidendes nettutgave.

Politiet opplyser at det blir fengslingsmøte uansett om 36-åringen dukker opp eller ikke.

- Foreløpig har vi ikke fått noen signaler om at han ikke er i stand til å fengsles. 36-åringen kan frasi seg retten til å møte. Fengslingen kan da bli gjennomført uten at han er til stede, sier politiadvokat Harald Bilberg.

Politiet opplyser at mannens sykdomshistorie skal undersøkes.

- I slike saker vil vi gå inn og avdekke hele vedkommendes bakgrunn, også den psykiatriske historien, sier politioverbetjent Helge Stave til Bergens Tidende.

Yndestad mener at 36-åringen ikke har fått nok hjelp.

- Ut fra det jeg vet så langt, er det mye som kan tyde på at dette er en person som ikke har fått den hjelpen han har hatt krav på. Jeg begrunner det blant annet ut fra de samtalene jeg har hatt med min klient, sier Yndestad.

Det var fredag kveld at 36-åringen ringte til politiet og sa han hadde drept sin egen mor med kniv hjemme på Follese på Askøy.
(NTB)