Aslak Nore slaktet av meddebattanter

Har fått mye kritikk for sin nyutgitte bok Ekstremistan. Nå vil han engasjere seg politisk.

UTFORDRET: Forfatter av boka Ekstremistan, Aslak Nore (i midten), møtte Anita Rathore fra Organisasjonen mot offentlig diskriminering, skribent Mohammad Usman Rana og Dagbladets Marte Michelet til debatt om det flerkulturelle Norge på MS Innvik i Oslo i kveld. Til Venstre debattleder Erling Fossen. Foto: Bjørn Langsem
UTFORDRET: Forfatter av boka Ekstremistan, Aslak Nore (i midten), møtte Anita Rathore fra Organisasjonen mot offentlig diskriminering, skribent Mohammad Usman Rana og Dagbladets Marte Michelet til debatt om det flerkulturelle Norge på MS Innvik i Oslo i kveld. Til Venstre debattleder Erling Fossen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no) Ikke noe nytt i boka Ekstremistan. Lettvint og basert på egne erfaringer.

Det hevdet Dagbladets Marte Michelet og Anita Rathore fra Organisasjonen mot offentlig diskriminering da de sammen med skribent Mohammad Usman Rana utfordret forfatter og journalist Aslak Nore til debatt om hans nye bok «Ekstremistan» (Aschehoug 2009) på MS Innvik i Oslo i kveld.

I boka hevder Nore at Norge er blitt mer ekstremt, både til det bedre og det verre.

- Ikke noe nytt- Same old, same old. Jeg har jobbet i dette feltet i 15 år, og du sier ikke noe nytt, sa Anita Rathore foran en fullsatt sal på MS Innvik.

Debatten, som ble arrangert av Dagbaldet og InterCity, var i kveld et åpent arrangement for alle interesserte. Den ble også sendt live på dagbladet.no, og har vagt stor interesse blant leserne i kommentarfeltet.

Aslak Nore påpekte at å få i gang en debatt der folk lar seg engasjere er hans intensjon. Han mener det er viktig å tørre å snakke høyt om den flerkulturelle utviklingen, også det negative.

Frustrert over vage utspillMarte Michelet er frustrert over det hun mener er vage utspill og lite gjennomtenkte forslag til løsninger. Hun sammenligner Nores argumentasjonsstil med å diskutere oljeboring i Lofoten basert på følelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer