Aslak Nore slo journalist i ansiktet etter debatt

- Jeg ga ham et klaps, og beklager det, sier «Ekstremistan»-forfatteren.

- TØFFE SPØRSMÅL: Morgenbladet-journalist Simen Sætre mener stilen hans i kveldens intervju ikke var spesielt hard. Han ble overrasket da Nore slo ham i ansiktet. Foto: NINA HANSEN
- TØFFE SPØRSMÅL: Morgenbladet-journalist Simen Sætre mener stilen hans i kveldens intervju ikke var spesielt hard. Han ble overrasket da Nore slo ham i ansiktet. Foto: NINA HANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Det ble svært ampert både under og etter et debattmøte i regi av Morgenbladet på Litteraturhuset i kveld.

Formatet var en samtale mellom Morgenbladets journalist Simen Sætre og forfatter Aslak Nore, om sistnevntes kontroversielle bok «Ekstremistan».

- Et klaps
Sætres aggressive spørsmålsstilling skal gjennom store deler av seansen tydelig ha provosert forfatteren, og da den offisielle delen av debatten ble avsluttet var begeret helt fullt for Nore.

Ifølge folk som var til stede veltet han et mikrofonstativ og gikk fysisk på Sæthre. Forfatteren bekrefter overfor Dagbladet at han deretter slo Morgenbladet-journalisten med flat hånd i ansiktet.

- Jeg ga ham et klaps. Jeg beklager det. Det skjedde i kampens hete, det var feil, og jeg legger meg flat, sier Aslak Nore.

Han tror publikum i salen bedre enn ham kan forklare hva som fikk ham til å reagere så kraftig.

- Det eneste jeg har å si at jeg ble veldig oppskaket av en del av spørsmålene som kom, sier Nore til Dagbladet.

I Litteraturhuset like etter seansen skal han høylydt ha gitt uttrykk for at intervjuet på scenen var «en skandale».

- Tar det som kompliment
Samtalepartner Sætre betegner overfallet som lite verdig.

- Da jeg var ferdig reiste Aslak seg og slo meg på sida av hodet. Det kom overraskende på meg. Etterpå kom han løpende på meg igjen mens jeg satt i stolen, men han ble stoppet av noen andre, sier Morgenbladet-journalisten til Dagbladet.

- Jeg tar det som en kompliment — at jeg stilte så vanskelige spørsmål at han ikke kunne svare. Jeg regner med at når han får tenkt seg om så kommer han med en unnskyldning. Grunnleggende sett mener jeg at Aslak selv stiller tøffe spørsmål og har en debattform som er tøff. Så jeg er overrasket over at han ikke taklet det selv.

OMSTRIDT: Aslak Nore ønsket å skape debatt med boka «Ekstremistan», men beklager at han i kveld overfalt Simen Sætre fysisk. Foto: NINA HANSEN
OMSTRIDT: Aslak Nore ønsket å skape debatt med boka «Ekstremistan», men beklager at han i kveld overfalt Simen Sætre fysisk. Foto: NINA HANSEN Vis mer

Sæthre mener «Morgenbladet-samtalen» har en form hvor han stiller vanskelige spørsmål, men at kveldens intervju ikke var spesielt i utgangspunktet.

- Hva var de tøffe spørsmålene du stilte?

- Jeg gikk inn på det at boka hans er blitt en stor mediesak, mens boka i seg selv er kommet i skyggen av mediepersonligheten Nore. Jeg stilte en del spørsmål om mediedekningen. Men store deler av samtalen var gemyttlig.

- Dette er først og fremst ille for ham selv. Man kan vel kanskje si at det ikke er ham verdig, sier Sætre, som aldri har opplevd å bli fysisk angrepet under et intervju før.

- Vi vil jo at disse samtalene skal være et show, men da gjerne med verbale angrep. Jeg intervjuet Morten Furuholmen forrige uke og han reiste seg og sto og gestikulerte, men dette er noe helt annet.

Sætre lover at Morgenbladet-samtalen skal fortsette i samme format.

- Aslak er velkommen tilbake hvis han vil rette opp inntrykket.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer