Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aslak puttet kamera i rørpostsystemet på Stortinget

- Mye morsommere enn Snapchat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mange av oss har kanskje glemt at rørpost eksisterer, men sannheten er at på Stortinget kan representantene snakke med hverandre ved å sende lapper gjennom rør.

Skribent og tidligere Gatas Parlament-rapper Aslak Borgersrud ville gå internkommunikasjonen på tinget grundig etter i sømmene, som han skriver på sin egen blogg.

- Rørpost er nørdemoro! Gammeldags og moderne samtidig. Og dessuten mye morsommere enn Snapchat, sier han til Dagbladet, og legger til:

- Men pass opp: Rørposthackere kan fort stjele eventuelle nakenbilder også.

Borgersrud monterte et videokamera på det de bruker for å sende post, slik at han kunne finne ut hvordan det så ut på innsiden av det komplekse systemet. Videoen kan du se øverst i saken.

Har fordommer Mannen bak en rekke venstreradikale hiphop-tekster lusker nå rundt i stortingsgangene. Det skal han gjøre fram til jul, og skriver en blogg om det med støtte fra Fritt Ord, og et lite samarbeid med Dagsavisen.

- Jeg har veldig mye fordommer om Stortinget, både representantene og hvordan politikken blir til. Jeg fikk lyst å sjekke med egne øyne. Det kommer jo fryktelig mye gærent ut av det huset, jeg ville finne ut hvordan og hvorfor.

Rørposten blir brukt Etter å ha vandret rundt i to uker har han observert at rørpostsystemet fortsatt brukes. Om det faktisk blir brukt til å sende brev er han usikker på.

- Det er nok en stor andel som går til å vise det til ungene, til å flørte på tvers av korridorene og for å tulle med hverandre, sier han.

- Norge er hot Videoen lastet han opp på Youtube i går, og den har allerede funnet veien til Reddits toppliste.

- Norge er jo sjukt hot på Youtube om dagen. Ylvis, Nico & Vince og nå rørposten på Stortinget. Det er jo logisk, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!