Aslaug (83) brakk armen. Har ventet sju dager på operasjon.

Klinikkdirektør: - Ikke sunt for eldre å faste dag etter dag. Det skal ikke være sånn.

IKKE OPERASJON - NY FASTE:  Aslaug Josefsen (83) støttes av datteren Hildegunn Bøkevoll inn til senga på rom 754. Operasjon eller ny beskjed om å fortsette fasten?  Foto: Anne Jo Lexander/Askøyværingen.
IKKE OPERASJON - NY FASTE: Aslaug Josefsen (83) støttes av datteren Hildegunn Bøkevoll inn til senga på rom 754. Operasjon eller ny beskjed om å fortsette fasten? Foto: Anne Jo Lexander/Askøyværingen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Onsdag i forrige uke falt Aslaug Josefsen (83) rett utenfor senteret på Kleppestø etter en handletur. Hun merket sterke smerter i armen og ble sendt i ambulanse til Haukeland Universitetssjukehus samme ettermiddag.

- Et stygt brudd i overarmen, som må opereres, var konklusjonen på akutten der. Og Aslaug ble trillet direkte videre til ortopedisk avdeling og operasjonskø der.

Etter kveldsmat samme dag fikk hun beskjed om å faste i tilfelle det skulle bli kapasitet til å operere henne.

Så kom personalet ettermiddagen etter - når 83-åringen hadde stått over frokost og lunsj - og beklaget at det ikke ble noe den dagen.

Så kveldsmat og ny faste. Dag etter dag.

Klinikkdirektør: - Skal ikke skje Det var lokalavisa Askøyværingen som først skrev tirsdag om den håpløse situasjonen for pasienten og de åpenbare kapasitetsproblemene på Haukelands ortopediske avdeling.

Klinikkdirektør Lars Oddvar Arnestad la seg flat overfor lokalavisa da.

- Jeg skjønner godt at familien reagerer. Dette skal ikke skje, og det er fryktelig beklagelig for dem det gjelder. Det er ikke sunt for noen og spesielt ikke for eldre å faste dag etter dag. Det skal ikke være sånn, sier klinikkdirektøren på generelt grunnlag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer