Åslaug blir ny Sp-dronning

I morgen vil Åslaug Haga (43) etter alt å dømme bli utropt til ny Sp-topp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enoksen gir seg som partileder Da legger valgkomiteen fram sin innstilling foran Senterpartiets landsmøte i midten av mars.

Dagens Senterparti-leder, Odd Roger Enoksen, ga i går beskjed om at han trekker seg, og ikke vil stille til valg for en ny lederperiode. Det skjer til tross for at han tidligere har gitt uttrykk for at han ønsket å fortsette.

- Skuffet

- Jeg sa at jeg ville at partiet skulle ha en åpen og fri debatt. Debatten har vist at det er et ønske om lederskifte, og det tar jeg til etterretning, sier Enoksen til Dagbladet.

Han sier at den dårlige oppslutningen om Senterpartiet er noe av grunnen til at han nå velger å gi seg. Men han vil ikke ta ansvaret for dette alene, og viser til at mange partier har svingt mye på meningsmålingene de siste ti åra.

- Er du bitter?

- Nei, det er jeg overhodet ikke. Men jeg er skuffet - ikke over det som er skjedd i organisasjonen, men at jeg ikke har klart å komme lenger i partiarbeidet, sier Enoksen.

Han sier også fra seg vervet som parlamentarisk leder i Stortinget, og vil nå bli menig stortingsrepresentant.

- Jeg ser fram til jobbe med andre ting, og med utfordringer for Nord-Norge.

Taus Haga

I morgen kommer navnet til nestleder Åslaug Haga sannsynligvis til å stå øverst på valgkomiteens forslag til ny leder.

- Jeg har ikke noe å si om saken nå, sier eksdiplomaten Haga, som i det siste har gjort seg mer og mer synlig i media, særlig i utenrikssaker.

Hun vil verken svare på om hun er blitt spurt om å stille som ny Sp-leder, eller om det er aktuelt for henne å si ja.

Marit Arnstad har sagt at det er uaktuelt for henne å bli Senterparti-leder. Men hun har ikke lukket døra for muligheten til å bli parlamentarisk leder. Hvem som får den jobben, er det stortingsgruppa som avgjør. I så fall kan det gå mot delt lederskap mellom Haga og Arnstad.

NY LEDER? Åslaug Haga ville i går verken svare på om hun er blitt spurt om å stille som ny Sp-leder, eller om det er aktuelt for henne å si ja.