MÅTTE AVLYSE: Vamp skulle spilt fire konserter i Finnmark sist helg. Det ble det ikke noe av; som så mange andre ble de strandet i Sør-Norge og kom seg ikke nordover på grunn av askeskyen. Her fra en gang de faktisk kom seg på scenen, i hjembyen for to år siden. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
MÅTTE AVLYSE: Vamp skulle spilt fire konserter i Finnmark sist helg. Det ble det ikke noe av; som så mange andre ble de strandet i Sør-Norge og kom seg ikke nordover på grunn av askeskyen. Her fra en gang de faktisk kom seg på scenen, i hjembyen for to år siden. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADETVis mer

Asle (47) kjørte fra Stord til Alta - helt forgjeves

Skulle være tekniker for Vamp - som ble stoppet av asken. Måtte snu og kjøre tilbake igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Asle Dahl (47) fra Stord i Sunnhordland hadde i forrige uke det som er en god kandidat til årets bomtur: Han kjørte fra Stord til Alta og tilbake igjen - en tur på til sammen 4600 kilometer - helt forgjeves, skriver lokalavisa Sunnhordland.

47-åringen, som er bandet Vamps faste systemtekniker (tekniker som rigger opp utstyret, red.anm.), hadde ansvaret for fire planlagte konserter i Finnmark fra fredag til søndag.

Problemet var imidlertid at Vamp selv ikke kom seg nordover - de ble stoppet av vulkanasken, og konsertene ble avlyst. Den erfarne teknikeren måtte rett og slett sette seg i bilen igjen og kjøre tilbake samme vei som han var kommet, med uforrettet sak.

Tre dager hver vei- Tirsdag morgen satte jeg meg i varebilen, sammen med bandets backline (forsterkere o.l.) og kjørte nordover. Planen var at jeg skulle være på plass til den første konserten i Lakselv en dag i forveien, altså torsdag, sier Dahl til Dagbladet.

Som sagt så gjort: Etter tre dagsetapper på opptil 13 timer var han framme - men underveis begynte bekymringen over flysituasjonen å melde seg.

- Hele tida hadde jeg kontakt med (bandleder) Øyvind Staveland, og vi skjønte fort at det kunne bli et problem å få hele bandet fløyet til Finnmark, i og med at medlemmene befant seg i ulike deler av landet, samtidig som ulike flyavganger ble kansellert, sier 47-åringen, som avtalte å vente på endelig beskjed i Alta.

Slapp å riggeDe ventet i det lengste, men i 17-tida på fredag måtte Vamp avlyse alle de fire konsertene - og Dahl måtte kjøre sørover igjen med uforrettet sak.

- Heldigvis hadde vi ikke rigget opp utstyret, men det var selvsagt ikke så fristende å legge i vei sørover igjen uten å ha fått gjort jobben, sier han.

Dermed var Dahl tilbake igjen på Stord på mandag - etter altså å ha kjørt 4600 kilometer til ingen nytte.

FattetSelv tar han bomturen med fatning.

- Jeg var jo etter hvert litt forberedt på at noe sånt kunne skje, dessuten var kjøreforholdene gode, med bare veier. Og jeg fikk dekket alle utgifter, sier han.

Han legger til:

- Så vidt meg bekjent er dette første gang noensinne at Vamp må avlyse. En gang måtte riktignok publikum vente i halvannen time på grunn av forsinkelser, men de har alltid gjennomført konserten.

- Får betalt
Vamp-sjef Øyvind Staveland berømmer teknikeren for å ha tatt bomturen med godt humør. Men legger til:

- Sånn er det nå engang av og til i denne bransjen. Og det hører med til historien at Dahl får betalt for jobben, uansett om det ble konsert eller ei, sier Staveland til Sunnhordland.

Mulitiinstrumentalisten forteller til lokalavisa at bandet gjorde gjentatte forsøk på å komme seg nordover - men at de få rutene som var åpne, ikke var rutene Vamp trengte, og at Finnmarks-besøket dermed falt i fisk.

LIKE BLID: Asle Dahl (47) fikk aldri rigget utstyr for Vamp i Finnmark. Dermed måtte han ta fatt på den lange veien tilbake fra Alta til Stord med uforrettet sak. Men tar bomturen med godt mot. Foto: PER EGIL LARSEN/SUNNHORDLAND
LIKE BLID: Asle Dahl (47) fikk aldri rigget utstyr for Vamp i Finnmark. Dermed måtte han ta fatt på den lange veien tilbake fra Alta til Stord med uforrettet sak. Men tar bomturen med godt mot. Foto: PER EGIL LARSEN/SUNNHORDLAND Vis mer