Asmaa (32) mistet ni slektninger i angrep: - Likene av barna ble oppbevart i en fryser

Partene i den blodige konflikten er enige om tre dagers våpenhvile fra klokka sju. Mer enn 1860 personer har blitt drept i kamphandlinger.

I FRYSER: Her ligger tre døde barn fra al-Ghoul-familien i en fryser. Dagbladet har sladdet bildet. Foto: Reuters/Ibraheem Abu Mustafa/NTB Scanpix
I FRYSER: Her ligger tre døde barn fra al-Ghoul-familien i en fryser. Dagbladet har sladdet bildet. Foto: Reuters/Ibraheem Abu Mustafa/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Jeg oppdaget bildene av mine døde slektninger på sosiale medier. Likene av min fetters barn ble oppbevart i en fryser.»

I et sterkt innlegg skriver den palestinske journalisten Asmaa al-Ghoul om hvordan hun mistet ni slektninger i et bombeangrep mot Rafah på Gazastripa. Den prisbelønnede journalisten gjestet i fjor Oslo Freedom Forum.

Tragisk syn Nyhetsbyråene Reuters og AFP har tatt bilder av det tragiske synet av små barn som har blitt lagt opp i en fryser på grunn av plassmangel.

Asmaa al-Ghoul skriver på nettstedet Al-Monitor om hvordan hun gråt da hun fikk beskjed om at familiemedlemmer hadde blitt drept i et bombeangrep.

«Min fars bror, Ismail al-Ghoul (60) var ikke medlem i Hamas. Hans kone Khadra (62) var ikke Hamas-militant. Deres sønner Wael (35) og Mohammed (32) kjempet ikke for Hamas. Deres døtre Hanadi (28) og Asmaa (22) var ikke med i Hamas. Heller ikke Waels barn Islamil (11), Malak (5) eller lille Mustafa som bare var 24 dager gammel, var medlemer av Islamic Jihad, PLO eller Fatah. Likevel døde de alle i et israelsk bombeangrep mot deres hjem klokka 6.20 søndag morgen.»

Minst 1860 drepte Mer enn 1800 palestinere og 60 israelere har hittil mistet livet etter at Israel innledet sin offensiv mot Gazastripen, ifølge NTB.

Israel og palestinerne er enige om en 72 timer lang våpenhvile fra klokka sju i dag.

- Egypts kontakt med de berørte partene har ført til enighet om en 72 timer lang våpenhvile på Gazastripen. Det vil komme flere delegasjoner til Kairo for å fortsette forhandlingene, sier en egyptisk talsmann til nyhetsbyrået AFP.

Målet med de fremtidige forhandlingene skal være å få på plass en permanent våpenhvile.

- Vi er enige i å iverksette våpenhvilen. Dersom den blir fulgt, vil det ikke være nødvendig å ha israelske styrker på Gazastripen, sier en israelsk talsmann.

Også Hamas-bevegelsen bekrefter at den har godtatt forslaget om å la kampene i det palestinske området opphøre i tre døgn.

NI DREPT: Den palestinske journalisten Asmaa al-Ghoul mistet ni familiemedlemmer da Israel gjennomførte et bombeangrep mot et hus i Rafah på Gazastripen søndag. Foto: Reuters/Ibraheem Abu Mustafa/NTB Scanpix
NI DREPT: Den palestinske journalisten Asmaa al-Ghoul mistet ni familiemedlemmer da Israel gjennomførte et bombeangrep mot et hus i Rafah på Gazastripen søndag. Foto: Reuters/Ibraheem Abu Mustafa/NTB Scanpix Vis mer