HUSLØS: Ti år gamle Asmita forteller om frykten da bakken begynte å riste på lørdag. - Jeg var så redd! Jeg tenkte at alt og alle rundt meg ville komme til å dø, sier Asmita via Plan Norge. Nå bor hun og familien i en provisorisk leir. Huset de hadde eksisterer ikke lenger.
Foto: Plan Norge
HUSLØS: Ti år gamle Asmita forteller om frykten da bakken begynte å riste på lørdag. - Jeg var så redd! Jeg tenkte at alt og alle rundt meg ville komme til å dø, sier Asmita via Plan Norge. Nå bor hun og familien i en provisorisk leir. Huset de hadde eksisterer ikke lenger. Foto: Plan NorgeVis mer

Asmita (10) frykter for framtidig skolegang: - Alle bøkene mine er i det kollapsede huset

Mistet alt i naturkatastrofen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ti år gamle Asmita fra Ratmate i Nepal overlevde jordskjelvet som rammet landet lørdag. Men livet til den lille jenta er dramatisk forverret siden forrige uke.

Huset hun bodde i er jevnet med jorda. Familiens eneste husdyr - en geit - ble drept da det raste sammen.

- Jeg var så redd! Jeg tenkte at alt og alle rundt meg ville komme til å dø, sier Asmita via Plan Norge.

Mistet skolebøkene - Bakken ristet over alt, og det bråkte veldig. Jeg klarte ikke å sove hele den natta, sier ti-åringen.

Til alt hell var hun og resten av familien ikke hjemme da jordskjelvet rammet, men alt familien eide, all mat og personlige eiendeler er fullstendig ødelagt.

Selv er ti-åringen aller mest bekymret for framtidig skolegang.

- Jeg er redd for at jeg ikke skal kunne studere mer, eller gå på skolen, for alle bøkene mine er ødelagt og begravet under det kollapsede huset, sier hun.

Rammer barna Ifølge UNICEF er nesten en million barn rammet av jordskjelvkatastrofen i Nepal. 

ENORME ØDELEGGELSER: Her sto huset til Asmita (10) og familien, fram til naturkatastrofen endret alt på lørdag. Asmita forteller at alle skolebøkene hennes er begravet i ruinene, og hun sier hun er redd det innebærer at hun ikke kan gå på skolen mer. Foto: Plan Norge
ENORME ØDELEGGELSER: Her sto huset til Asmita (10) og familien, fram til naturkatastrofen endret alt på lørdag. Asmita forteller at alle skolebøkene hennes er begravet i ruinene, og hun sier hun er redd det innebærer at hun ikke kan gå på skolen mer. Foto: Plan Norge Vis mer

I dag ble tallet på bekreftede drepte personer oppjustert til 4700. Landets statsminister frykter imidlertid at det endelige dødstallet vil nå så mange som 10 000.

Overlevde 80 timer Dagbladets team befinner seg nå i Nepal. De rapporterer blant annet om hvordan pårørende brenner de døde kroppene til sine kjære i gatene.

Samtidig kommer det historier om personer som har overlevd flere dager begravet, som den 28 år gamle mannen som ble funnet i ei sammenrast boligblokk etter 80 timer uten mat og vann.