Assa henrettes når hun har født

BERLIN (Dagbladet): Gravid i femte måned venter Assa Larsanova (36) i dødscella i Tsjetsjenias hovedstad, Grosnyj. Dødsdommen blir fullfyrdet så fort hun har satt sitt barn til verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette groteske eksemplet på hvordan tsjetsjenerne praktiserer sine islamske sharia-lover, ble dokumentert av den tyske fjernsynssenderen ARD i går kveld.

En kvinnelig journalist fra det anerkjente samfunnsmagasinet Frontal fant den dødsdømte kvinnen under en reportasjereise til Tsjetsjenia. Formålet med reisa var å finne ut hvordan de strenge islamske lovene settes ut i livet, femten måneder etter at den blodige krigen mot russerne ble avsluttet.

Barnet

Tjuver får hendene kappet av. Brudd på de nye makthavernes praktisering av moralnormene straffes med offentlig pisking. Dødsdommer eksekveres foran øynene på tusener tilskuere. President Aslan Maskhadov gir de fanatiske dommerne frie hender.

- Hvem skal ta seg av barnet mitt når jeg er borte? spør den gravide, dypt fortvilte Assa Larsanova under opptaket med det tyske fjernsynslaget.
Larsanova er dømt for drap på sin tidligere ektemann. Svigerinnen og hennes kjæreste ble dømt som medskyldige.

De to andre ble henrettet umiddelbart etter at dommen falt.

5000 til stede

- Min svigerinne og vennen hennes ble ført til Folkenes vennskapsplass her i Grosnyj og lenket til en mur. «Allah er stor», ropte en dommer. Deretter avfyrte eksekusjonspelotongen flere maskingeværsalver. 5000 skuelystne var til stede under henrettelsen, som også ble overført direkte i tsjetsjensk fjernsyn, forteller Assa Larsanova.
For henne ble fullbyrdelsen av dødsdommen utsatt i fire måneder, til hun har nedkommet.

Larsanova hevder at hun er uskyldig dømt, i en rettssak der hun ikke engang hadde en advokat til å hjelpe seg. Sharia-dommerne påberoper seg at de er ufeilbarlige.

- Svigerinnen la all skyld på meg. Hun fortalte at jeg hadde kommet til henne og bedt om hjelp for å få ryddet min tidligere mann av veien. Det er ikke sant. Når hun løy, var det fordi hun ble torturert, sier Assa Larsanova.

<B>HENRETTET:</B> Miriam Larsanova, søstera til Assa like før de ble henrettet 3. september.