Assad anklager Frankrike for å spre terror

Mens resten av verden uttrykker sympati og støtte.

DIKTATOR: Den syriske presidenten Bashar al-Assad snakker med journalister i Damaskus lørdag. Foto: AFP
DIKTATOR: Den syriske presidenten Bashar al-Assad snakker med journalister i Damaskus lørdag. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bashar al-Assad sier Frankrikes «feilslåtte politikk har bidratt til å spre rasisme» og at hans franske motpart François Hollande må legge om politikken.

- Frankrike må få vite hva vi lever med i Syria. Spørsmålet som stilles over hele Frankrike i dag, er om landets politikk de siste fem årene har vært den rette. Svaret er nei, sa Assad i et møte med franske parlamentarikere i Damaskus dagen etter angrepet som kostet minst 129 mennesker livet i Paris.

Frankrike har vært blant de fremste støttespillerne for opposisjonen i Syria siden kort tid etter at protestene mot Assads regime begynte i 2011. Selv om Assad har tatt imot flere delegasjoner fra den franske høyresiden, har regjeringen i Paris stått hardt på sin linje, nylig gjentatt av Hollande: «Assad kan ikke være en del av løsningen».

Frankrike deltar samtidig i den USA-ledede koalisjonen som gjennomfører luftangrep mot Den islamske staten (IS), ekstremistorganisasjonen som har tatt på seg ansvaret for angrepene i Paris.

- Vi har de siste tre årene advart og sagt at dette kunne skje i Europa. «Ta ikke lett på det som skjer i Syria» har vi sagt. Dessverre har ikke europeerne lyttet, sa Assad lørdag. Han beskylder jevnlig Vesten - og arabiske land - for å finansiere opprørsgrupper i Syria og omtaler alle som motsetter seg regimet for «terrorister».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer