Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Assad avfeier den planlagte fredskonferansen

- Forholdene for fredskonferanse er ikke der, sier Assad.

AVFEIER FREDSKONFERANSE: I et intervju med TV-kanalen Al Mayadeen uttrykker Bashar al-Assad skepsis til den planlagte fredskonferansen i november. Foto: EPA/SANA/NTB Scanpix
AVFEIER FREDSKONFERANSE: I et intervju med TV-kanalen Al Mayadeen uttrykker Bashar al-Assad skepsis til den planlagte fredskonferansen i november. Foto: EPA/SANA/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syrias president Bashar al-Assad sier forholdene ennå ikke ligger til rette for den planlagte fredskonferansen i november.

- Noen dato er ennå ikke satt, og de nåværende omstendighetene er ikke til hjelp, sier Assad til TV-kanalen Al Mayadeen.

Fredskonferansen skal etter planen holdes i Genève i november, og USAs utenriksminister John Kerry er blant dem som har ivret for å få den i stand. Men mye tyder på at det kan bli vanskelig.

- Det er fortsatt mange spørsmål på bordet om denne konferansen, sa Assad mandag og la til:

- Hvem skal delta? Hvilken forbindelse har disse til det syriske folket? Representerer disse gruppene den syriske befolkningen, eller representerer de landene som har opprettet dem?

Anerkjenner ikke Assad nekter å anerkjenne paraplygruppen Den syriske nasjonalkoalisjonen som en opposisjonsgruppe.

- Hvordan kan disse gruppene representere syrerne om de oppholder seg utenlands. De tør ikke komme til Syria. Men de hevder å kontrollere 70 prosent av landet, sier den pressede syriske presidenten.

I intervjuet åpnet han samtidig for å stille til valg ved neste presidentvalg i 2014.

Møte tirsdag USAs utenriksminister John Kerry nekter å gi opp forsøket på å få den syriske opposisjonen med på fredskonferansen i november.

Tirsdag møtes gruppen Syrias venner i London for samtaler med representanter for den syriske opposisjonskoalisjonen. Hensikten med møtet er å forberede den planlagte fredskonferansen i Genève i november.

Men opposisjonen sint og oppgitt over Vesten etter at det som så ut til å kunne bli et amerikanskledet angrep på Assad-regimet tidligere i høst, ikke ble noe av. Splittelsen innad i opposisjonen blir også større og større.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling